Τουρισμός

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Οι τιμές των καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των καταλυμάτων σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας τη φετινή εορταστική περιόδο.

Όπως προκύπτει από έρευνα για τις τιμές των καταλυμάτων την περίοδο 23-27 Δεκεμβρίου 2022 που πραγματοποίησε το pricefox.gr, οι τιμές των καταλυμάτων χτυπάνε «κόκκινο» για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα «οι τιμές των καταλυμάτων τη φετινή εορταστική περίοδο έχουν πάρει την ανιούσα, με το μέσο όρο διανυκτέρευσης στην ακριβότερη περιοχή της χώρας να αγγίζει ακόμη και τα 407 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη τιμή στον οικονομικότερο προορισμό ορίζεται στα 98 ευρώ».

Αράχωβα VS Νάουσα: Ο πιο ακριβός και ο πιο οικονομικός χριστουγεννιάτικος προορισμός

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pricefox.gr, την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ασφαλειών αυτοκινήτου, «η Αράχωβα, για ακόμη μία χρονιά, κρατάει τα «σκήπτρα», με τους ταξιδιώτες να καλούνται να πληρώσουν από 150 έως και 1.600 ευρώ ανά διανυκτέρευση και τον μέσο όρο της «κοσμοπολίτισσας» του Παρνασσού να προσαρμόζεται στα 407 ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, όμως, συναντάται η Νάουσα, στο νομό Ημαθίας, με μέσο όρο τιμής ανά διανυκτέρευση στα 98 ευρώ. Το πιο ακριβό της κατάλυμα κοστολογείται στα 141 ευρώ, ενώ το πιο οικονομικό της στα 75 ευρώ.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κατά περίπτωση δεν μπορεί, όποιος κάνει τη σωστή έρευνα, να βρει ακόμη και πιο προσιτές λύσεις όπως συμβαίνει με το Πήλιο, όπου οι τιμές καταλυμάτων ξεκινούν από τα 42 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Τρίκαλα Κορινθίας από τα 54 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Ιωάννινα από 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση και την Καλαμπάκα από 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υψηλές οι τιμές στους δημοφιλείς, ορεινούς προορισμούς

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιες από τις υψηλότερες τιμές που σημείωσε η έρευνα του pricefox.gr, συναντώνται σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς όπως η Ελάτη, τα Καλάβρυτα και το Μέτσοβο.

Για τα συγκεκριμένα τουριστικά μέρη, μάλιστα, οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 265 ευρώ ανά διανυκτέρευση, 249 ευρώ ανά διανυκτέρευση και 198 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αντίστοιχα κατά μέσο όρο».

Φωτογραφία: Αράχωβα – Χρήστος Μπώκος λογοτεχνία-ζωγραφική

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Οι τιμές των καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button