Τουρισμός

Έρευνα: Διπλάσιες οι ταξιδιωτικές δαπάνες τον Δεκέμβριο στο Ην. Βασίλειο

Αυξημένες κατά 50% ήταν οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο Ην. Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, με τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρίες να επωφελούνται από την αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Barclaycard.

Με βάση τα στοιχεία αυτά τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρίες σημείωσαν ετήσια αύξηση 87,3% και 62,4%, αντίστοιχα, αλλά τα επίπεδα ήταν διογκωμένα λόγω της παραλλαγής Omicron που προέκυψε την ίδια εποχή το προηγούμενο έτος.

“Καθώς οι παραθεριστές έκλεισαν ταξίδια για το 2023, ο τομέας των διεθνών ταξιδιών σημείωσε σημαντική βελτίωση τον φετινό Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021”, αναφέρει η τελευταία έκθεση δαπανών της εταιρίας.

Πιο αναλυτικά, οι ταξιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σημαντικά (49,9%) τον τελευταίο μήνα του 2022, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2021, σύμφωνα με τη μελέτη της Barclaycard.

Η αύξηση των συναλλαγών για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ανήλθε στο 68% και για τις αεροπορικές εταιρίες στο 38% τον περασμένο μήνα.

“Η δυναμική αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και το 2023, με το περασμένο Σάββατο γνωστό ως “ηλιόλουστο Σάββατο” να έχει σημειώσει ρεκόρ δραστηριότητας και όγκου κρατήσεων στον ταξιδιωτικό τομέα, με τους ανθρώπους να φαίνεται ότι ολοένα και περισσότερο περιφρουρούν και καθιστούν ιερές τις οικογενειακές τους διακοπές, πάνω από όλες τις άλλες μορφές διακριτικής δαπάνης”, είπε εκπρόσωπος της Barclays.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2022 παρατηρήθηκε μια αύξηση της χριστουγεννιάτικης εποχικής δαπάνης, αν και μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ραγδαία, καθώς το ευρύτερο κόστος διαβίωσης και το ύψος των λογαριασμών κοινής ωφέλειας αναμφισβήτητα μειώνουν κάπως την εποχιακή παρόρμηση/επιθυμία για δαπάνες.

πηγή: creta24

ereyna-diplasies-oi-taxidiotikes-dapanes-ton-dekemvrio-in-vasileio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button