Τουρισμός

Αυστρία | TUI: Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός το 2023 η Κρήτη – Ιστορική ζήτηση για all inclusive

H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες της TUI, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο τουρ οπερέιτορ για το καλοκαίρι του 2023.

Ειδικότερα, στην πρώτη θέση των 15 δημοφιλέστερων χωρών βρίσκεται η χώρα μας και ακολουθεί η Τουρκία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Κροατία, οι ΗΠΑ, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Τυνησία, η Αυστρία, οι Μαλδίβες, η Γερμανία, η Ταϊλάνδη και η Βουλγαρία.

Σε επίπεδο επιμέρους προορισμών, πρώτη έρχεται η Αττάλεια και ακολουθούν η Κρήτη, η Μαγιόρκα, η Ρόδος και η Χουργκάντα, ενώ σε επίπεδο δημοφιλέστερων πόλεων στην πρώτη θέση εντοπίζεται η Βαρκελώνη, στη δεύτερη το Αμβούργο και στην τρίτη το Λονδίνο.

Η μεγάλη τάση για το καλοκαίρι του 2023, που κυμαίνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, είναι το all inclusive, το οποίο αφορά μία στις 2 κρατήσεις που πραγματοποιούνται, ενώ οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής υποχωρούν σημαντικά.

Παρότι είναι αρκετά νωρίς για κρατήσεις, η τάση που καταγράφεται σε αυτές υπόσχεται έκρηξη της ζήτησης για το καλοκαίρι, αναφέρει η TUI Αυστρίας.

Επίσης, κύριο χαρακτηριστικό των διακοπών του 2023 θα είναι η ποιότητα των διακοπών η οποία είναι σημαντικότερη από τη διασφάλιση χαμηλότερη τιμής, με ελάχιστους Αυστριακούς να περιορίζουν τη διάρκεια διαμονής τους ή να επιλέγουν χαμηλότερης κατηγορίας υπηρεσίες. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση των δαπανών για αναβαθμίσεις υπηρεσιών ενώ υπάρχει ήδη ζήτηση για περισσότερες από μία διακοπές.

Σε επίπεδο πτήσεων, ο τουρ οπερέιτορ διεύρυνε τον αριθμό τους για αυτό το καλοκαίρι, και το πρόγραμμα του 2023 περιλαμβάνει έως 333 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, εκ των οποίων οι 113 κατευθύνονται στην Ελλάδα.

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Αυστρία | TUI: Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός το 2023 η Κρήτη – Ιστορική ζήτηση για all inclusive

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button