Τουρισμός

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στον κόσμο για ταξιδιώτες LGBTQ+

Οι τουρίστες που ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ+ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με διακρίσεις σε ορισμένους προορισμούς διακοπών.

Ωστόσο, έρευνα της βρετανικής Merchant Machine, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, παρουσιάζει τους προορισμούς όπου η τοπική νομοθεσία διασφαλίζει τα δικαιώματα των ταξιδιωτών αυτών.

Οι προορισμοί αυτοί είναι η Μάλτα, η Χιλή, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς.

Η Μάλτα αναδεικνύεται ως ο ασφαλέστερος προορισμός στον κόσμο για ταξιδιώτες LGBTQ+, με βάση τις επιδόσεις της σε πολλές βασικές κατατάξεις. Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος στη Μάλτα και τα τρανς άτομα μπορούν να αλλάξουν φύλο με ή χωρίς χειρουργική επέμβαση. Το 2015, η Μάλτα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε τη στείρωση και τις επεμβατικές εγχειρήσεις σε άτομα ιντερσεξ. Η χώρα θεωρείται επίσης γενικά ασφαλής για ταξίδια και υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος οι τουρίστες να βρεθούν αντιμέτωποι με το έγκλημα ή κλοπή.

Η Χιλή αναδεικνύεται ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ταξιδιώτες LGBTQ+ και ο γάμος ομοφύλων είναι νόμιμος.  Η χώρα της Νότιας Αμερικής κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση στον δείκτη ασφάλειας LGBTQ+, αν και γενικά θεωρείται λιγότερο ασφαλής από τη Μάλτα.

Στο Λουξεμβούργο, η τρίτη χώρα στη λίστα, ο γάμος ομοφύλων είναι νόμιμος και τα διεμφυλικά άτομα επιτρέπεται να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Το Βέλγιο, η Σουηδία και η Γαλλία μπήκαν επίσης στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών καθώς ο γάμος ομοφύλων είναι νόμιμος. Κάθε μία από τις χώρες θεωρείται γενικά ασφαλής για LGBTQ+ τουρίστες, με χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Φωτογραφία αρχείου: Brian Kyed – Unsplash

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στον κόσμο για ταξιδιώτες LGBTQ+

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button