Τουρισμός

Δράσεις ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο δ. Φαιστού

Ως στόχο την αξιοποίηση του κοινωνικού, φυσικού και ιστορικού αποθέματος του με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και την ενίσχυση Τουρισμού κι επιχειρηματικότητας έχει ο Δήμος Φαιστού.

Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια ομάδα του Δήμου Φαιστού, έχει διερευνήσει τις νέες τάσεις στον Τουρισμό κι έχει καταλήξει πως μεταξύ άλλων, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επαφής με τη φύση για τους επισκέπτες, στον συνδυασμό άσκησης με αναψυχή, αλλά και στην σύνδεση της πνευματικής με τη σωματική ευεξία. Μεταξύ των ανερχόμενων τάσεων για τον Τουρισμό, είναι και η πεζοπορία, η οποία μπορεί να διεξαχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες.

Με δεδομένες τις άριστες υποδομές φιλοξενίας του Δήμου, τα πλούσια και προστατευόμενα φυσικά τοπία, αλλά και τα σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, έχει ήδη αρχίσει μια προσπάθεια ενίσχυσης του Τουριστικού αποθέματος, μέσω συγκεκριμένων δράσεων και καλών πρακτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν προγραμματιστεί σειρά επαφών στο πλαίσιο των οποίων θα ανοίξει ένας δημιουργικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα «χάρτα» για την τουριστική ανάπτυξη. Ειδικότερα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται ειδική ημερίδα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες για την «αξιοποίηση του κοινωνικού, φυσικού και ιστορικού αποθέματος και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, πρόκειται να αναλυθούν μεταξύ άλλων οι σύγχρονες τάσεις στον πεζοπορικό τουρισμό, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας αναφορικά με τις πεζοπορικές διαδρομές. Στη διάρκεια της ημερίδας παράλληλα, θα εξεταστεί η διαχείριση των μονοπατιών ως τουριστικό προϊόν, καθώς και η διασύνδεση της διαχείρισης με τις κοινωνικές επιχειρήσεις, την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

πηγή: creta24

draseis-enischysis-ton-enallaktikon-morfon-toyrismoy-d-faistoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button