Τουρισμός

Ηράκλειο: Συνάντηση Σισαμάκη με φορείς ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Συνάντηση με φορείς του τουρισμού ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου είχε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης. Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση αφορούσαν στις ήπιες και άμεσες ενέργειες ευπρεπισμού της πόλης αλλά και ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης σε βάθος χρόνου με μελέτες και ευρύτερες συνέργειες με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης.

«Η νέα τουριστική χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος για να συνεχίσει λέγοντας «και η πόλη πρέπει στο μέτρο του εφικτού να είναι όσο πιο φιλόξενη γίνεται για τους χιλιάδες επισκέπτες που θα έρθουν. Προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, υπάρχουν σίγουρα ήπιες παρεμβάσεις με έμφαση στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου , τις οποίες με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και των αρμόδιων φορέων μπορούμε να πραγματοποιήσουν».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Μαρίνος Πατακός, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία που δήλωσε ότι η «Δημοτική Αστυνομία θα είναι και αυτή τη χρονιά παρούσα κατά τους μήνες αιχμής ώστε με την καλή συνεργασία με την Τουριστική Αστυνομία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ζητήματα καθημερινότητας και ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών, όπως π.χ. τα παράπονα παρκαρίσματα»».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, της Τουριστικής Αστυνομίας της ΟΕΒΕΝΗ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης, του Οργανισμού Λιμένος, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα άλλες 2 θεματικές συναντήσεις η μία που θα αφορά διεξοδικά στα θέματα ασφάλειας και μία στα θέματα κυκλοφορίας.

πηγή: creta24

irakleio-synantisi-sisamaki-foreis-enopsei-tis-neas-toyristikis-periodoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button