Τουρισμός

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 55.000 δικαιούχους – Τον Ιούνιο τα vouchers της ΔΥΠΑ

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχθεί το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ που θα αφορά πάνω από 300.000 δικαιούχους, ενώ ήδη δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2023.

Η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, που θα υλοποιηθεί από 1/8/2023 έως 31/7/2024 πρόκειται να ανοίξει μετά τις 15 Ιουνίου. Όπως και πέρυσι, για το μήνα Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης διαμονής σε τουριστικά καταλύματα κατά 20%, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας

Από τις 25 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ, για το έτος 2023. Το πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού θα περιλαμβάνει:

– Διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,

– Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως 5 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

Οι δικαιούχοι των παραπάνω περιπτώσεων που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας -Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι έντεκα ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Οι δικαιούχοι της περίπτωσης β του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα (10) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες, συμβεβλημένες με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ, εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας,

– Επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και 16 ημερών (15 διανυκτερεύσεις).

– Επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις).

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2023 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, σε:

  • 50.000 άτομα, για διακοπές σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,
  • 3.500 συνταξιούχοι που μπορούν να πραγματοποιήσουν παράλληλα με τις διακοπές απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας
  • 1.500 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις
  • 12.500 άτομα στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πραγματοποίησης εκδρομών εντός της χώρας με συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παρόχων υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.opeka.gr.

https://creta24.gr/koinonikos-toyrismos-xekinoyn-oi-aitiseis-55-000-dikaioychoys-ton-ioynio-ta-vouchers-tis-dypa/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button