Τουρισμός

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους

Το voucher για δωρεάν διακοπές σε όλη την Ελλάδα αναμένεται λάβουν 300.000 δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» το οποίο αναμένεται να «τρέξει» τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 23 έως τις 31 Ιουλίου 2024, αναμένεται να ανοίξει το πρώτο ή το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Το φετινό πρόγραμμα ευνοεί δικαιούχους και παρόχους καθώς για τους πρώτους προβλεπεται μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και για τους δεύτερους, αυξημένες τιμές επιδότησης.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων, ενώ όσοι δικαιούχοι επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν 4 παραπάνω ημέρες, άρα σύνολο 10 διανυκτερεύσεις. Βέβαια, όσοι δικαιούχοι επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας θα εχουν 12 βράδια διανυκτέρευση.

Οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι. Επίσης, οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/-ες κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν:

50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της Δ.ΥΠ.Α. ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012, άνεργους εγγεγραμμένους στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της Δ.ΥΠ.Α. κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Για να είναι κάποιος πολίτης δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

https://creta24.gr/koinonikos-toyrismos-xekinoyn-oi-aitiseis-300-000-dikaioychoys/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button