Τουρισμός

Κρήτη | Το κινέζικο χωριό ανάμεσα σε Αυγενική και Βενεράτο και οι «χρυσές» βίζες

Ανάμεσα στο Βενεράτο και την Αυγενική, στον Δήμο Ηρακλείου,  έχει «ξεφυτρώσει» τα τελευταία χρόνια ένα κινέζικο χωριό.

Μια τεράστια επένδυση με πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχείο που σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Ελένης Βασιλάκη στο newshub.gr, βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της.






























Βέβαια όλα τα σπίτια της έχουν ήδη πουληθεί κι αν ισχύουν όσα ακούγονται στην περιοχή, μπορεί να αγοράστηκαν αλλά δεν θα κατοικηθούν, τουλάχιστον σε μόνιμη βάση.

Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας που αγόρασαν πλούσιοι Κινέζοι για να πάρουν τη λεγόμενη χρυσή βίζα στη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μερίμνησαν οι Κινέζοι επενδυτές ώστε να ξεπουλήσουν γρήγορα τα ακίνητα στο πρότυπο αυτό χωριό που δημιούργησαν καθώς η ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει γνωστό πως από το 2023 θα αυξηθεί το κατώτατο χρηματικό όριο επένδυσης για τη χορήγηση της Golden visa από τα 250.000 ευρώ στα 500.000 ευρώ.

Έτσι τα σπίτια σε αυτή την περιοχή έγιναν ανάρπαστα.

Το κινέζικο χωριό στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου πάντως ξεχωρίζει καθώς δεν ακολουθεί τα πρότυπα της ντόπιας δόμησης αλλά μια περισσότερο ευρωπαϊκή.

Οπως σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, οι κινέζικες μπίζνες στη χώρα μας είναι εκτεταμένες και γι’ αυτό ανέρχονται σε χιλιάδες οι Κινέζοι που θέλουν τη χρυσή βίζα και για να την αποκτήσουν πληρώνουν καλά.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε Κινέζους επενδυτές-αγοραστές ακινήτων και τα μέλη των οικογενειών τους στη χώρα μας μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 ανέρχονταν σε  17.625.

Πηγή: newshub.gr
Ελένη Βασιλάκη

Κρήτη | Το κινέζικο χωριό ανάμεσα σε Αυγενική και Βενεράτο και οι «χρυσές» βίζες

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button