Τουρισμός

Οι απεργίες στις αερομεταφορές «απειλούν» τις διακοπές του Πάσχα στην Ευρώπη

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές αναμένεται να συνεχιστούν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεβάζοντας την ανασφάλεια των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τις εξορμήσεις τους κατά την περίοδο του Πάσχα.

Λίγες εβδομάδες πριν, οι πτήσεις από και προς αεροδρόμια της Γερμανίας ακυρώθηκαν εξαιτίας απεργίας των εργαζομένων. Η απεργία αυτή επηρέασε επτά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα τρία είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα (Φρανκφούρτη, Μόναχο και Αμβούργο).

Τουλάχιστον 300.000 επιβάτες επηρεάστηκαν και οι αεροπορικές εταιρίες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις που αναμένονται σε Ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το euronews.com, είναι οι ακόλουθες:

Ισπανία

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 13 Απριλίου, θα πραγματοποιούνται μια σειρά από 24ωρες απεργίες από τα συνδικάτα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Οι απεργίες θα περιλαμβάνουν υπαλλήλους επίγειων υπηρεσιών της Swissport και διαχείρισης φορτίου. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες σε πολυάριθμα και μεγάλα αεροδρόμια της Ισπανίας (Μαδρίτη-Barajas, Barcelona-El Prat, Rues, Alicante, Valencia, Murcia, Malaga, Almeria, Salamanca, Valladolid, Burgos, Logrono, Zaragoza, Huesca, Lanzarote, Gran Canaria και Tenerife Sur).

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να παρέχουν ελάχιστες υπηρεσίες, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία. Ως αποτέλεσμα, παραμένει ασαφές πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχουν στις αερομεταφορές.

Γαλλία

Στη Γαλλία, οι εργαζόμενοι σε συνδικάτα σε όλη τη χώρα έχουν εμπλακεί σε μια παρατεταμένη μάχη που συνδέεται με τη νομοθεσία για την ηλικία συνταξιοδότησης. Οι απεργίες που προκύπτουν από αυτό το ζήτημα έχουν συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους και τα αεροδρόμια. Σε μια πρόσφατη ημέρα απεργιών, το 30% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού έπρεπε να ακυρωθούν. Περαιτέρω απεργίες έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το EuroNews. Η ημέρα αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει τη Γαλλία σε πλήρη αδιέξοδο. Μετά το Μάρτιο, γίνεται λόγος και για κυλιόμενες απεργίες.

Ην. Βασίλειο

Στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, χιλιάδες φρουροί ασφαλείας, μηχανικοί και πυροσβέστες ψηφίζουν για το εάν θα κατέβουν σε απεργία. Αυτές οι απεργίες συνδέονται με ζητήματα χαμηλών αμοιβών, σύμφωνα με το EuroNews. Εάν το σωματείο ψηφίσει να προχωρήσει σε απεργία, μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. «Εάν τα μέλη μας στο αεροδρόμιο του Χίθροου αποφασίσουν να απεργήσουν, θα προκληθεί αναπόφευκτα σοβαρή αναστάτωση σε όλο το αεροδρόμιο με αναπόφευκτες καθυστερήσεις, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων», δήλωσε ο περιφερειακός συντονιστής της Unite, Γουέιν Κινγκ.

Με πληροφορίες από tornosnews.gr

Οι απεργίες στις αερομεταφορές «απειλούν» τις διακοπές του Πάσχα στην Ευρώπη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button