Τουρισμός

Οι Βρετανοί θα ξοδεύουν περισσότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για διακοπές το 2023

Κάθε άλλο παρά φειδωλοί στις ταξιδιωτικές δαπάνες εμφανίζονται οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τους οποίους δεν φαίνεται να πτοεί το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, αφού πρόκειται να ξοδέψουν το υψηλότερο ποσό ανά ταξίδι από οποιανδήποτε Ευρωπαίο, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Οι Βρετανοί δεν προτίθενται να στερηθούν τα ταξίδια, σε καμία περίπτωση, όπως πιστοποιεί η τελευταία έρευνα της MMGY Travel Intelligence.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν κατά μέσο όρο 2,5 διεθνή ταξίδια, τους επόμενους 12 μήνες, και αναμένουν να δαπανήσουν συνολικά πάνω από 4.000 λίρες Αγγλίας (4.908 δολάρια) για διεθνείς διακοπές, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη της εταιρίας για το “Πορτραίτο των Ευρωπαίων Ταξιδιωτών”.

Εξετάζοντας στοιχεία από περισσότερους από 4.000 συμμετέχοντες, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες είναι “αποφασισμένοι να συνεχίσουν να ταξιδεύουν”, σκοπεύοντας να κάνουν κατά μέσο όρο 2,3 διεθνή ταξίδια διακοπών το 2023 και να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 3.975 δολάρια -αύξηση 1% από την αναφερόμενη μέση ετήσια δαπάνη πριν από την πανδημία.

Οι ερωτηθέντες προέρχονταν εξίσου από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και έπρεπε να έχουν την πρόθεση να ταξιδέψουν διεθνώς, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η Ευρώπη είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ταξίδια τα επόμενα τρία χρόνια, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, την Καραϊβική και τον Καναδά.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο Cees Bosselaar, διευθύνων σύμβουλος της MMGY Travel Intelligence Europe, δήλωσε: “Στον απόηχο της πανδημίας του Covid-19, η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει σαφώς μεγάλη όρεξη να βγούμε και να δούμε τον κόσμο, και οι άνθρωποι διψούν να ξοδέψουν τα χρήματά τους για αυτή την απλή απόλαυση και δεν είναι διατεθειμένοι να την στερηθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν συνείδηση του κόστους, καθώς οι καλές προσφορές και ο προϋπολογισμός είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές διακοπών. Οι προορισμοί και οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανησυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί ταξιδιώτες”.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο Covid-19 βρίσκεται στο τέλος της λίστας των παραγόντων που επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές αποφάσεις, ενώ το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και της διαμονής, εκτός από την προσωπική ασφάλεια, βρίσκονται στην κορυφή.

Επίσης, περίπου το 30% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών δήλωσαν ότι έχουν αποφύγει έναν προορισμό ή μια επιλογή μετακίνησης επειδή δεν έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει βιώσιμες πρακτικές

πηγή: creta24

oi-vretanoi-tha-xodeyoyn-perissotera-toys-ypoloipoys-eyropaioys-diakopes-to-2023/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button