Τουρισμός

Συνδιαμορφωτής του ευρωπαϊκού πλαισίου για τον τουρισμό τα επόμενα 30 χρόνια ο Δ. Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με άλλες 19 πόλεις, φορείς και οργανισμούς από όλη την Ευρώπη θα συνδιαμορφώσουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον τουρισμό τα επόμενα 30 χρόνια, αλλά και την κατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων για την επίτευξη του στόχου.

Πρόκειται για την urban agenda που προωθεί η Ε.Ε. και αφορά στη διαμόρφωση βιώσιμων πόλεων. Η ατζέντα περιλαμβάνει 14 θεματικές ενότητες και πέρυσι προστέθηκαν ακόμη δυο, οι πράσινες πόλεις κι ο βιώσιμος τουρισμός. Στην τελευταία συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου. «Αυτό σημαίνει ότι το Ηράκλειο αναγνωρίζεται από τις ευρωπαϊκές δομές ως ένας δήμος που πρωτοπορεί και προβάλλει τον αειφόρο τουρισμό μέσα από τις δράσεις του» σημείωσε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης.

Philoxenia on the road στο Ηράκλειο;

Ο Δήμος Ηρακλείου ήταν τιμώμενος στην 37η διεθνή έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 235 εκθετών. Σε συνάντηση που είχε ο κ. Σισαμάκης με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο, του χρόνου, το Ηράκλειο να φιλοξενήσει την 1η έκθεση Philoxenia on the road.

«Μαζί με τον Ο.Λ.Η., την Ένωση Ηρακλείου και διάφορους άλλους φορείς της πόλης, όχι μόνο παρουσιάσαμε το Ηράκλειο ως προορισμό και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, αλλά επιδιώξαμε να μεταφέρουμε την εμπειρία ουσιαστικά του να είναι κάποιος επισκέπτης στο Ηράκλειο. Έτσι πήγαμε εκεί με μουσικές, με γεύσεις, με αρώματα. Μεταξύ άλλων κάναμε συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και ανθρώπους που προβάλλουν προορισμούς σε άλλες χώρες. Κάναμε ένα γεύμα σε 120 τουριστικούς πράκτορες από όλη την Ευρώπη, όπου τους παρουσιάσαμε τον προορισμό, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Αναφερόμενος στα αριθμητικά στοιχεία, ο κ. Σισαμάκης τόνισε ότι τον Οκτώβριο 2022 η τουριστική κίνηση ήταν κατά 18,5% αυξημένη σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, στον κλάδο της κρουαζιέρας, το 2023 αναμένονται περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκ των οποίων με βάση τα στοιχεία του ΟΛΗ, το 60% των επιβατών βγαίνει από τα πλοία κι επισκέπτεται την πόλη.

Στο επίκεντρο η κρητική δίαιτα

«Το Ηράκλειο πια είναι ένας κορυφαίος προορισμός που στόχος είναι να γίνει επισκέψιμος 365 μέρες το χρόνο. Έχουμε επιλέξει τη γαστρονομία ως βασική μας στόχευση. Η επιλογή αυτή έγινε μέσα από μια μελέτη. Το Ηράκλειο έχει ένα γαστρονομικό πλούτο 5.000 ετών. Προσπαθούμε να προβάλουμε την κρητική δίαιτα όπως λέμε, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, δηλαδή τον κρητικό τρόπο ζωής. Το Ηράκλειο είναι ένας πολυεπίπεδος τόπος με πολύ έντονα τα στοιχεία του πολιτισμού. Με το παλάτι της Κνωσού, το αρχαιολογικό μουσείο που είναι δυο βασικά σημεία επίσκεψης των τουριστών. Στην Κνωσό η επισκεψιμότητα υπερβαίνει το 1 εκ. και στο αρχαιολογικό μουσείο τις 700.000», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

πηγή: creta24

syndiamorfotis-eyropaikoy-plaisioy-ton-toyrismo-ta-epomena-30-chronia-o-d-irakleioy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button