Τουρισμός

Τουρισμός: Αυτό είναι το ελληνικό νησί που πήρε ένα από τα 9 βραβεία Βρετανών για το καλοκαίρι του 2022

Ο τουρισμός ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα της χρονιάς. Μετά τα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού, με τις αφίξεις αισθητά μειωμένες, η Αλόννησος κέρδισε τη μάχη και είδε τις πληρότητες των ξενοδοχείων στα ύψη. Στο φινάλε της σεζόν έρχεται και ένα βραβείο, που κάνει πολλούς να ονειρεύονται ακόμα καλύτερες μέρες, το επόμενο καλοκαίρι.

Για την ανάδειξη της Αλοννήσου σε καλύτερο καταδυτικό προορισμό, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης. «O ΕΟΤ της Αγγλίας σε συνεργασία με 7 tour operators που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έτρεξαν έναν διαγωνισμό για ελληνικά βραβεία του 2022 σε 9 κατηγορίες. Μία κατηγορία ήταν ο καταδυτικός προορισμός, όπου εκεί οι τουρίστες, οι επισκέπτες που ήρθαν το καλοκαίρι στο νησί στην Ελλάδα, ψήφισαν την Αλόννησο ως καλύτερο τέτοιο προορισμό», είπε ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Ο κ. Βαφίνης μίλησε και για το πρώτο υποβρύχιο μουσείο που λειτουργεί στην Αλόννησο και οποίο αφορά το ναυάγιο ενός πλοίου το οποίο μετέφερε αμφορείς από τη Μένδη της Χαλκιδικής και χρονολογείται το 425 π.Χ. «Είναι ένα εντυπωσιακό ναυάγιο μεγάλης ιστορικής αξίας.

Για όσους έχουν βουτήξει και το έχουν ευχαριστηθεί αλλά και για όσους δεν το έχουν κάνει, τους παροτρύνουμε να το κάνουν, να βουτήξουν και να δουν πραγματικά το ναυάγιο της Περιστέρας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου.

«Αυτή τη στιγμή είμαι βλέπω μπροστά μου το νησί μου καταπράσινο. Βλέπω τον τόπο μου και αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα. Είναι σαν να γυρίζει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη», είπε ο  κ. Βαφίνης περιγράφοντας την επιστροφή του στην Αλόννησο.

πηγή: creta24

toyrismos-to-elliniko-nisi-poy-pire-ta-9-vraveia-vretanon-to-kalokairi-2022/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button