Τουρισμός

Τουρισμός για Όλους: Ξεκινάει νέος γύρος αιτήσεων για φθηνές διακοπές – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Tέλος χρόνου για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024, καθώς η πλατφόρμα για αιτήσεις έκλεισε από χθες. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν οικονομικές διακοπές θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για λήψη οικονομικής ενίσχυσης από το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουνίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει μια εβδομάδα περίπου μετά τη λήξη της προθεσμίας. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISnet στο vouchers.gov.gr.

Οι δικαιούχοι

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

Ατομικό εισόδημα (και μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα

Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης.

Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Ποιοι μένουν εκτός του προγράμματος

  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Τουρισμός για Όλους: Ξεκινάει νέος γύρος αιτήσεων για φθηνές διακοπές – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button