Τουρισμός

Τουρισμός: 7 στους 10 Γερμανούς θα επιλέξουν πιο οικονομικές διακοπές το 2023 – Ποιες υπηρεσίες περιορίζουν

Επτά στους 10 Γερμανούς ταξιδιώτες επιθυμούν να ταξιδέψουν φθηνότερα το 2023, περιορίζοντας τη συχνότητα των ταξιδιών, συντομεύοντας τη διαμονή, κάνοντας πιο φθηνά ταξίδια ή αποφεύγοντας δραστηριότητες και στοιχεία άνεσης στο ταξίδι. Ωστόσο σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022, η διάθεση για εξοικονόμηση σε ταξιδιωτικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των διακοπών έχει ελαφρώς περιοριστεί.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνα της εταιρίας συμβούλων PwC Γερμανίας σε δείγμα 1.000 Γερμανών καταναλωτών ηλικίας 18-65, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να περιορίσει τα έξοδα στα ταξίδια.

Οι μισοί αξιολογούν την οικονομική τους κατάσταση ως άσχημη (19 ποσοστιαίες μονάδες περισσότεροι έναντι του Απριλίου του 2022). Παρόλ αυτά, η διάθεση εξοικονόμησης χρημάτων στις διακοπές εμφανίζει μικρή υποχώρηση.

Το 58% ελπίζει ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί ή τουλάχιστον δεν θα χειροτερέψει μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 67% τον Απρίλιο του 2022.

Ο υψηλός πληθωρισμός συνεχίζει να απασχολεί την πλειονότητα, με το 84% να δηλώνει ότι ανησυχεί για τις υψηλές τιμές, ποσοστό που δεν έχει μεταβληθεί σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022.

Η διάθεσή τους για εξοικονόμηση χρημάτων παρουσιάζει μικρή υποχώρηση όσον αφορά τα ατομικά ταξίδια και τα πακέτα ταξιδίων στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Πάνω από το 70% όσων ταξιδεύουν με πακέτα διακοπών σκέφτονται να ταξιδέψουν με λιγότερα χρήματα, να κάνουν συντομότερης διάρκειας διακοπές ή να τις αποφύγουν ολοκληρωτικά.

Σε σύγκριση με την περασμένη Άνοιξη, οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία συνεχίζουν να αξιολογούνται ως στόχος εξοικονόμησης από το 69% των Γερμανών. Στην περίπτωση των resort με υπηρεσίες αναψυχής και ευεξίας, λιγότεροι ταξιδιώτες σκέφτονται να τα αποφύγουν  (-6%) και το ίδιο και τα camping (-4%), σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022. Παρόλ αυτά, η πλειονότητα συνεχίζει να θέλει να εξοικονομήσει χρήματα κατά την επιλογή διαμονής.

Το 62% επιθυμεί ταξίδια εσωτερικού, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 55% τον Απρίλιο του 2022, ενώ το 38% επιθυμεί ταξίδια στο εξωτερικό μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο (-6% έναντι της Άνοιξης του 2022). Όσον αφορά τη διαμονή στο εξωτερικό,μόλις το 35% προτιμά εναλλακτικό αυτοεξυπηρετούμενο κατάλυμα ενώ μόνο το 37% σκέφτεται να σταματήσει τις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό με αθλητικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον, έναντι ποσοστύ 52% την Άνοιξη του 2022.

Οι περισσότεροι Γερμανοί που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι περιορίζουν τις αγορές τους σε κοσμήματα και έπιπλα (66% και 59%) προκειμένου να μην αναγκαστούν να περιορίσουν τον προϋπολογισμό διακοπών. Ακολουθούν οι περικοπές στις δαπάνες για εκδηλώσεις και πολιτικά γεγονότα (58%).

πηγή: creta24

toyrismos-7-stoys-10-germanoys-tha-epilexoyn-pio-oikonomikes-diakopes-to-2023-poies-ypiresies-periorizoyn/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button