Τουρισμός

Τraveloffpath: Η Ελλάδα κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

H Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές το 2023, , η οποία αναδεικνύει τα τρία πιο όμορφα νησιά της χώρας μας.

Από το σύνολο των 227 νησιών που διαθέτει η χώρα μας, η ιστοσελίδα αναδεικνύει ως τα καλύτερα για διακοπές το 2023 την Κέρκυρα, τη Μήλο και τη Ρόδο.

Χαρακτηρίζει την Κέρκυρα ως το διαμάντι του Ιονίου και ως ένα από τα πιο ζωντανά αλλά και κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας.

Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει πολλά καταστήματα και ιταλική αρχιτεκτονική, εξαιτίας της Βενετικής κατοχής της, γοητευτικές πλατείες που περιβάλλονται από πολύχρωμα σπίτια και υπαίθρια εστιατόρια, και μια δαιδαλώδη Παλαιά Πόλη γεμάτη ιστορικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένων δύο επιβλητικών φρουρίων.

Επιπλέον, η Κέρκυρα έχει πλούσια νυχτερινή ζωή με κλαμπ και μπαρ, που συνήθως ξεχειλίζουν από τουρίστες τα Σαββατοκύριακα. Σε μικρή απόσταση μισής ώρας βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, βρίσκεται η Παλαιοκαστρίτσα, ένα ψαροχώρι με τιρκουάζ νερά και ιστορία που περιλαμβάνει το ναυάγιο του Οδυσσέα. Αναφορά γίνεται ακόμη για τον Πέλεκα, την Κασσιόπη και τις Μπενίτσες.

Η Μήλος χαρακτηρίζεται ως η μικρότερη και πιο αυθεντική αδελφή της Σαντορίνης. Εκτός από τις εμβληματικές ελληνικές ασβεστωμένες βίλες και τις εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους με θέα τα γαλάζια νερά, η Μήλος επαίρεται ως ο τόπος της Αφροδίτης της Μήλου, ενός από τα πιο αξιόλογα έργα ελληνικής τέχνης που εκτίθενται τώρα στο Λούβρο.

Το νησί προσελκύει λάτρεις της ιστορίας που αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη αλλά και όσους αγαπούν την παραλία. Μεταξύ των κορυφαίων αξιοθέατων στη Μήλο, σύμφωνα με την Google, με βάση τους αριθμούς επισκεπτών και τις τοπικές πληροφορίες, είναι οι παραλίες με βότσαλο που οριοθετούνται από λευκούς ηφαιστειακούς βράχους, άλλες αμμώδεις με μπαρ, ένα αρχαίο θέατρο φωλιασμένο στην πλαγιά ενός λόφου και ένα βενετσιάνικο κάστρο του 13ου αιώνα με επιβλητική θέα στο νησί.

Η Ρόδος αναφέρεται ως το αρχαίο διαμάντι των Δωδεκανήσων. Από τα πολυτελή παράκτια θέρετρα μέχρι τα αρχαιολογικά συγκροτήματα, το νησί διαθέτει τα πάντα, αν και το κύριο αξιοθέατο του είναι η ομώνυμη πόλη της Ρόδου, όπου οι επισκέπτες θα βρουν μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές ακροπόλεις στην Ευρώπη που παραμένουν ζωντανές, δίπλα στη διάσημη Οδό των Ιπποτών και είναι γεμάτη με βυζαντινά παλάτια και εκκλησίες.

Οι λάτρεις της Αρχαίας Ιστορίας θα ενθουσιαστούν όταν μάθουν ότι η μαρίνα της Ρόδου είναι το μέρος όπου βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, μέχρι που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού τον 2ο αιώνα π.Χ. Ευτυχώς, αμέτρητα ελληνοροδιακά μνημεία έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, όπως η Ακρόπολη της Λίνδου και τα ερείπια της Καμείρου.

Όσον αφορά τις υπαίθριες εμπειρίες, η Ρόδος διαθέτει την Κοιλάδα των Πεταλούδων, τις παραδεισένιες πηγές Καλλιθέας και τους καταπράσινους λόφους της Φιλερήμου. Ακόμη και το χειμώνα, οι θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από τους 12 βαθμούς και φτάνουν τους 20, καθιστώντας την μια ιδανική ηλιόλουστη απόδραση για όλο το χρόνο.

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Τraveloffpath: Η Ελλάδα κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button