Τουρισμός

Check in χωρίς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διευρύνει την εφαρμογή βιομετρικής αναγνώρισης προσώπου σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό, βάσει της οποίας οι ταξιδιώτες περνούν μέσα από ένα «Smart Path» που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν τσεκ ιν χωρίς ελέγχους ταυτότητας και εισιτηρίων από τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο.

Προηγουμένως, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά στους επιβάτες της Lufthansa και των αερομεταφορέων της Star Alliance.

Προκειμένου οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν το «Smart Path», θα πρέπει να βάλουν τα στοιχεία τους σε εφαρμογή ή σε μηχανήματα τσεκ ιν του αεροδρομίου, και για να γίνει αυτό απαιτείται βιομετρικό διαβατήριο.

Στη συνέχεια, οι κάμερες αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβατών βάσει των μοναδικών χαρακτηριστικών του προσώπου τους. Το σύστημα συγκρίνει τα βιομετρικά δεδομένα με εκείνα της ταυτότητας και εάν αυτά συμφωνούν, τότε ο επιβάτης μπορεί να περάσει με ανέπαφη διαδικασία από το τσεκ ιν στην επιβίβαση.

Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, Fraport, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες αυτή τη ξεκούραση εμπειρία στο ταξίδι τους. Τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον το 50% όλων των σημείων ελέγχου θα είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία, ενώ οι κλασικές διαδικασίες ταυτοποίησης και οι έλεγχοι ταυτότητας παραμένουν παρά τις διαδικασίες ψηφιοποίησης.

Το «Smart Path» αναπτύχθηκε από τη Sita και τον αμερικανικό πάροχο τεχνολογίας NEC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sita, David Lavorel, τονίζει ότι το 75% των ταξιδιωτών καλωσορίζουν τη βιομετρική αναγνώριση προσώπου καθώς αγχώνονται λιγότερο επειδή η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα και η επεξεργασία εκτελείται ομαλά.

Η Fraport και η Sita διαβεβαιώνουν επίσης ότι τα αποθηκευμένα βιομετρικά δεδομένα θα διαγράφονται τρεις ώρες μετά την αναχώρηση. Ωστόσο, οι συχνοί επιβάτες μπορούν να αποθηκεύουν μόνιμα τα δεδομένα τους, εάν το επιθυμούν.

Με πληροφορίες από tornosnews.gr / sita.aero

Check in χωρίς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button