Τουρισμός

DRV: Η Ελλάδα τρίτη στις κρατήσεις των Γερμανών για το 2024 – Πρώτη η Τουρκία

H Eλλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών στους Γερμανούς για το καλοκαίρι του 2024, βάσει μεγεθών πωλήσεων, σύμφωνα με την έρευνα τάσεων της Γερμανικής ένωσης τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ, DRV, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα, στην έναρξη της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Πρώτος προορισμός προτίμησης των Γερμανών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι η Τουρκία, με ιδιαίτερη ελκυστικότητα στις οικογένειες, και ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Ισπανία, όπου σχεδόν οι μισές κρατήσεις για το καλοκαίρι αφορούν τη Μαγιόρκα, αυξημένες κατά 29% έναντι του 2023.

DER Touristik | +47% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι – Δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αίγυπτος και ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Τυνησία, η Βουλγαρία, τα ΗΑΕ και οι Μαλδίβες.

Οι κορυφαίοι αυτοί προορισμοί παρουσιάζουν διψήφια ποσοστά αύξησης πωλήσεων έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2023, όμως τα υψηλότερα καταγράφονται στην Τουρκία (+39%), την Πορτογαλία (+36%), τα ΗΑΕ (+47%) και τις ΗΠΑ (+42%).

Μάλιστα, το μερίδιο πωλήσεων για Τουρκία και Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση από 36% σε 44% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019, ενδεικτικό της τάσης για περισσότερα ταξίδια των Γερμανών στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, οι πωλήσεις κρουαζιέρας παρουσιάζουν αύξηση 41% από πέρυσι, με ιδιαίτερη προτίμηση από τις οικογένειες, ενώ η αύξηση επιβατών έναντι του 2019 φτάνει το 11% και είναι η μεγαλύτερη στις οργανωμένες διακοπές των Γερμανών.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί των Γερμανών για το 2024, σύμφωνα με τις πωλήσεις, είναι:

Τουρκία
Ισπανία
Ελλάδα
Αίγυπτος
Πορτογαλία
Ιταλία
Τυνησία
Βουλγαρία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μαλδίβες

* Τα στοιχεία προέρχονται από τον πάροχο υπηρεσιών δεδομένων Travel Data + Analytics, ο οποίος αξιολόγησε τις πωλήσεις ταξιδιωτικών γραφείων και διαδικτυακών πυλών για λογαριασμό του DRV.

Πηγή: tornosnews.gr

DRV: Η Ελλάδα τρίτη στις κρατήσεις των Γερμανών για το 2024 – Πρώτη η Τουρκία

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button