Τουρισμός

FTI | Βολές του Γερμανικού Ταμείου DRSF κατά ξενοδόχων που ζήτησαν χρήματα από τους ταξιδιώτες

Το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης DRSF εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για μερίδα ξενοδοχείων συνεργαζόμενων με τον πτωχευμένο τουρ οπερέιτορ FTI, τα οποία αρνήθηκαν την αναχώρηση ταξιδιωτών, κλείδωσαν δωμάτια ή ζήτησαν από τους τουρίστες να καταβάλουν επιπλέον χρηματικά ποσά από την τσέπη τους.

Σε τέτοια περιστατικά αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ταμείου, Ali Arnaout, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη διαχείριση των ταξιδιωτών από ορισμένα ξενοδοχεία.

Ο δεύτερος επικεφαλής του Ταμείου, Stefan Mees, επισήμανε ότι το DRSF εξέδωσε γρήγορα δηλώσεις ανάληψης κόστους σε ταξιδιώτες και ξενοδόχους, ακριβώς για να αποτρέψει περιστατικά όπως αυτά. «Τις τελευταίες ημέρες, μαζί με τους τοπικούς μας εταίρους, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε τους πληγέντες ταξιδιώτες και να επιλύσουμε τέτοια περιστατικά το συντομότερο δυνατό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να υποστηρίξουμε τους πληγέντες ταξιδιώτες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

Το Ταμείο συγκέντρωσε θετικό ενδιάμεσο ισοζύγιο υποστηρίζοντας τους περίπου 65.000 παραθεριστές που επλήγησαν από την αφερεγγυότητα του τρίτου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας. «Λόγω του μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών που επηρεάστηκαν, της δύσκολης διαθεσιμότητας των δεδομένων κρατήσεων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, των  πρακτικών ορισμένων ξενοδοχείων που επηρεάστηκαν επίσης από την αφερεγγυότητα, η παροχή ταχείας βοήθειας αποδείχθηκε σημαντικό έργο», τόνισε ο κ. Mees.

Παρόλ’ αυτά, ήταν δυνατή η «αποτελεσματική υποστήριξη» της συντριπτικής πλειονότητας των παραθεριστών, με τους περισσότερους να μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Το DRSF χαιρέτισε τη «στενή συνεργασία βασικών παραγόντων στον ταξιδιωτικό κλάδο» που συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της αφερεγγυότητας. Προκειμένου να βοηθήσει τους παραθεριστές γρήγορα και ρεαλιστικά επιτόπου, συνεργάστηκε όχι μόνο με τον FTI, τον διαχειριστή αφερεγγυότητας και την ομάδα κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και με δέκα άλλους εταίρους από τον ταξιδιωτικό κλάδο όπως οι TUI, Dertour και Schauinsland-Reisen. «Η συνεργασία εντός του κλάδου σε αυτήν την οξεία κατάσταση κρίσης είναι εξαιρετική», υπογράμμισε ο κ. Arnaout.

Σύμφωνα με το DRSF, από το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 15.000 ταξιδιώτες με πακέτα διακοπών εξακολουθούν να βρίσκονται στους προορισμούς όπου είχαν κάνει κράτηση μέσω FTI ή Big Xtra. Σχεδόν όλοι έχουν τη φροντίδα των συνεργατών του Ταμείου. Οι 65.000 ταξιδιώτες που επηρεάστηκαν, κατανεμήθηκαν σε περίπου 100 προορισμούς, με έμφαση στους κύριους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Τουρκίας.

Πηγή: tornosnews.gr

FTI | Βολές του Γερμανικού Ταμείου DRSF κατά ξενοδόχων που ζήτησαν χρήματα από τους ταξιδιώτες

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button