Τουρισμός

IATA: Αυξημένη 11% η παγκόσμια αεροπορική κίνηση τον Απρίλιο

Η παγκόσμια ζήτηση επιβατών αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκε κατά 11% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Iata ενόψει της ετήσιας συνάντησής της στο Ντουμπάι.

Αυτό ξεπέρασε την άνοδο κατά 9,6% από έτος σε έτος στη συνολική χωρητικότητα για να δώσει έναν μηνιαίο συντελεστή φόρτωσης κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 82,4%.

Η διεθνής ζήτηση αυξήθηκε κατά 15,8% ενώ η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε κατά 4%.

Ο γενικός διευθυντής της Iata, Willie Walsh, δήλωσε: «Η ζήτηση επιβατών αυξάνεται για 36 συνεχόμενους μήνες.

«Καθώς εισερχόμαστε στην κορύφωση της βόρειας καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου, υπάρχει κάθε λόγος να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για ένα δυνατό καλοκαίρι με τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα ταξιδιωτικών επιλογών».

Πρόσθεσε ότι το 97% των επιβατών που ρωτήθηκαν σε πρόσφατη έρευνα της Iata δήλωσαν ικανοποιημένοι με την τελευταία τους πτήση.

«Κάθε μέρος της ταξιδιωτικής αλυσίδας αξίας πρέπει να επικεντρωθεί στη διατήρηση αυτού», πρόσθεσε ο Walsh.

Η έρευνα επιβατών της Iata αποκάλυψε επίσης το 88% ότι «τα αεροπορικά ταξίδια κάνουν τη ζωή μου καλύτερη».

Ο Walsh είπε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο καθώς τα μέλη μας συγκεντρώνονται για την ετήσια γενική συνέλευση της Iata και την παγκόσμια σύνοδο κορυφής αεροπορικών μεταφορών στο Ντουμπάι την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή η ισχυρή υποστήριξη της δύναμης της αεροπορικής συνδεσιμότητας για να μεταμορφώσει τις ζωές και να τονώσει τις οικονομίες φέρνει μαζί της μια πρόκληση που θα είναι επίσης στο μυαλό όλων των παρευρισκομένων.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται σε όλα τα οφέλη των αεροπορικών ταξιδιών».

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ηγήθηκε της αύξησης της ζήτησης τον μήνα κατά 32,1%, ακολουθούμενη από τις αφρικανικές αεροπορικές εταιρείες με 15,5%, τις αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής με 14,5%, αυτές της Μέσης Ανατολής με 14,2% και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με 10,1%.

Η βραδύτερη άνοδος της ζήτησης κατά 6,5% σημείωσαν οι αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής παρά την αύξηση της χωρητικότητας κατά 10,3% από έτος σε έτος.

https://creta24.gr/iata-afximeni-11-i-pagkosmia-aeroporiki-kinisi-ton-aprilio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button