Τουρισμός

Ryanair: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των εισιτηρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα εισιτήρια το καλοκαίρι λόγω της καθυστερημένης παράδοσης των νέων αεροσκαφών Boeing. μιας και θα περιοριστεί η διαθέσιμη χωρητικότητα για τους επιβάτες, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (26/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, οι τιμές των εισιτηρίων της Ryanair θα μπορούσαν να είναι έως και 10% ακριβότερες αυτό το καλοκαίρι. Η Ryanair ελπίζει να λάβει κάποια αποζημίωση, αλλά επικεντρώνεται στην παράδοση των αεροσκαφών, όπως πρόσθεσε ο Μάικλ Ο’Λίρι. ο οποίος τόνισε πως η παράδοση 57 αεροσκαφών Boeing 737 Max 8200 επρόκειτο να γίνει μέχρι τον Μάρτιο, αλλά η εταιρεία πιστεύει ότι μόνο 40-45 μπορεί να φτάσουν εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο.

Η Boeing βρίσκεται αντιμέτωπη με έλεγχο ύστερα από ένα περιστατικό τον Ιανουάριο, όταν ένα κομμάτι της ατράκτου ενός αεροσκάφους της αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Η επιβατική πτήση της Alaska Airline δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς αφού, ευτυχώς, έγινε αναγκαστική προσγείωση.

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσε ο Μάικλ Ο’Λίρι, η αμερικανική ρυθμιστική Αρχή «σύρθηκε πίσω από την Boeing», εφόσον έχουν εκφραστεί σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο των νέων αεροσκαφών της Boeing, προκαλώντας επιβράδυνση της ταχύτητας παραγωγής τους.

Ο Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε ότι η εξοικονόμηση κόστους μέσω της αντιστάθμισης των καυσίμων θα σήμαινε ότι η αύξηση του ναύλου της Ryanair δεν θα ήταν τόσο απότομη όσο η αύξηση κατά 17% που παρατηρήθηκε το 2023. Ορισμένες άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν, επίσης. περιορισμούς χωρητικότητας που προκαλούνται από μη διαθέσιμα αεροσκάφη, πρόσθεσε ο ίδιος. Ένα πρόβλημα με τους κινητήρες της Pratt & Whitney, για παράδειγμα, έχει καθηλώσει στο έδαφος ορισμένα αεροσκάφη Airbus που χρησιμοποιούνται από αερομεταφορείς όπως η Wizz Air.

Ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει ένα «περιβάλλον υψηλότερων ναύλων σε όλη την Ευρώπη» αυτό το καλοκαίρι. Η αρχική πρόβλεψη της Ryanair για το έτος έως το τέλος Μαρτίου 2025 ήταν ότι θα μετέφερε 205 εκατομμύρια επιβάτες, από 183,5 εκατομμύρια κατά τους προηγούμενους 12 μήνες. Μιλώντας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο, ο Μάικλ Ο’Λίρι είπε:

«Με λιγότερα αεροσκάφη, ίσως θα πρέπει να μειώσουμε αυτά τα 205 εκατομμύρια προς τα 200 εκατομμύρια επιβάτες», προσθέτοντας το εξής: «Αν η χωρητικότητα αυξανόταν, νομίζω ότι οι ναύλοι θα έπεφταν».

Ένας εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε: «Επικοινωνούμε με τους πελάτες ότι ορισμένα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων μπορεί να αλλάξουν, καθώς παίρνουμε τον απαραίτητο χρόνο για να διασφαλίσουμε ότι κάθε αεροπλάνο που παραδίδουμε είναι υψηλής ποιότητας και πληροί όλες τις απαιτήσεις των πελατών και των κανονισμών. Λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που έχει αυτό στον πολύτιμο πελάτη μας, στη Ryanair.

Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους και αναλαμβάνουμε δράση σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της ποιότητας και των επιδόσεων παράδοσης των 737».

πηγή: apokoronaslife

ryanair-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ad/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button