Τουρισμός

Tριήμερο Φώτων: Ποιοι προορισμοί έχουν πληρότητες άνω του 90%

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% καταγράφονται για το τριήμερο των Φώτων, το πρώτο της νέας χρονιάς, σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Καλαμπάκα, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι αλλά και χωριά της Μαγνησίας και της Αρκαδίας, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων που επιλέγουν να ενοικιάσουν κατοικίες και διαμερίσματα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Οι διακοπές συνεχίζονται το πρώτο τριήμερο της νέας χρονιάς καθώς οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς είναι άνω του 85% και αγγίζουν ακόμη και το 99%» σημειώνει o Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates , Θεμιστοκλής Μπάκας.

Αναλυτικά με βάση τα στοιχεία του E-Real Estates:

Το 99% αγγίζουν οι κρατήσεις στην Καλαμπάκα, η οποία αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων, με το κόστος να κυμαίνεται από 376 έως 478 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις.

Στην πόλη των Ιωαννίνων την οποία επιλέγουν σταθερά οι εκδρομείς σε όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών οι κρατήσεις αγγίζουν το 94% με λίγα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 187 έως 40 ευρώ για κατοικίες 45τμ-65τμ κοντά στο κέντρο της πόλης.

Το 94% αγγίζουν οι κρατήσεις και στα Καλάβρυτα με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 588 έως 887 ευρώ.

Και στο Καρπενήσι το οποίοι φαίνεται να προτιμούν αρκετοί Αθηναίοι εκδρομείς οι κρατήσεις έχουν αγγίξει το 94% με το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 400 έως 652 ευρώ.

Στα ορεινά της Μαγνησίας επίσης καταγράφονται υψηλές πληρότητες για το τριήμερο των Φώτων. Στη Μακρινίτσα, οι κρατήσεις αγγίζουν το 90% με το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 494 έως και 656 ευρώ και στην Πορταριά το 93% με το κόστος αντίστοιχα από 470 έως 490 ευρώ.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους εκδρομείς του τριημέρου είναι και οι χειμερινοί προορισμοί του Νομού Αρκαδίας, με τις κρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια, να κυμαίνονται από 85% έως και 90% για το τριήμερο των Φώτων. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 306 έως και 803 ευρώ.

Τέλος, πληρότητες κοντά στο 90% καταγράφουν για το τριήμερο, περιοχές όπως η Αράχωβα με 85%, τα Τρίκαλα Κορινθίας επίσης με 85% και το Μέτσοβο με 87%.

πηγή: creta24

triimero-foton-poioi-proorismoi-echoyn-plirotites-ano-90/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button