Τουρισμός

Thanos Hotels & Resorts | Επέκταση στην Ελλάδα με 10 ξενοδοχεία – Στο πλάνο και η Κρήτη

Την περαιτέρω επέκτασή του στην Ελλάδα δρομολογεί ο κυπριακός όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων Thanos Hotels & Resorts, με ένα επενδυτικό πλάνο που στόχο έχει το άνοιγμα 10 νέων ξενοδοχείων την επόμενη τριετία.

Ο όμιλος έχει στο χαρτοφυλάκιό του 6 ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο, τα Anassa, Antasia, Annabelle, Almyra, Berengaria και Amyth of Nicosia. Έκανε την είσοδό του στην ελληνική αγορά πέρυσι, με το Amyth Agios Stefanos, μια επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ ενώ έως το 2026 θα προστεθούν 22 ακόμα σουίτες, μια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Φέτος τον Μάιο ετοιμάζεται να ανοίξει το δεύτερο ξενοδοχείο στη Μύκονο, το Amyth of Mykonos Super Paradise, ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Ο όμιλος βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με asset owners προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο των Amyth Hotels και σε άλλες ελληνικές τοποθεσίες, στοχεύοντας να προσθέσει έναν συνδυασμό γνωστών, ανερχομένων αλλά και καινούργιων προορισμών, όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα αλλά και η Μήλος. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση μιας ηχηρής συνεργασίας.

Επιπλέον, μεγάλη επιθυμία του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα τη «ναυαρχίδα» του, το Anassa. Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο στόχο που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου, 5* plus, με τουλάχιστον 100 δωμάτια, με σχεδιασμό να επενδυθούν πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Αν και το ύψος της επένδυσης ακούγεται εξωπραγματικό, το Anassa αποτέλεσε τομή στη βιομηχανία της φιλοξενίας στη Μεσόγειο όταν δημιουργήθηκε στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο το 1998. Έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο της «Βασίλισσας των ξενοδοχείων της Μεσογείου», ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κατέχει τη θέση του κορυφαίου resort στο νησί, με το επιβλητικό αλλά και ανεπιτήδευτα μεγαλοπρεπές στυλ του.

Τέλος, ο όμιλος σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε asset owners που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του.

Αναφερόμενος στο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο εισόδου στην ελληνική αγορά, ο CEO του ομίλου, κ. Θάνος Μιχαηλίδης σχολίασε: «Μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας».

Ενισχύοντας τη δυναμική της εισόδου του στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη το ταχέως αυξανόμενο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει η χώρα μας στον κλάδο της υπερπολυτελούς φιλοξενίας, ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts εξετάζει μεταξύ άλλων και την υλοποίηση στρατηγικών συνεργασιών έτσι ώστε μελλοντικά να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο επενδυτικό του πλάνο. Άλλωστε, ο όμιλος διαθέτει ήδη στην επιχειρηματική του κουλτούρα την απόκτηση assets με συν-επενδυτές και γι’ αυτόν τον λόγο είναι στρατηγικής σημασίας η απόφαση να εισάγει στην ελληνική αγορά και την Thanos Hotel Management.

Οι επενδύσεις του ομίλου στην Κύπρο

Ο Όμιλος ξεκίνησε τη διαδρομή του στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Κύπρο πριν από 50 χρόνια, ως μία αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα Anassa, Antasia, Annabelle και Almyra, ενώ το φθινόπωρο πρόκειται να ανοίξει το Amyth of Nicosia, εντός των μεσαιωνικών Βενετικών Τειχών της Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο, μια βίλλα με εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, που στο παρελθόν λειτουργούσε ως ιδιωτικό σχολείο. Και τώρα μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με 10 πολυτελή δωμάτια και σουίτες.

Επίσης, στη Thanos Hotels & Resorts ανατέθηκε η διαχείριση του ξενοδοχείου Berengaria στον Πρόδρομο της οροσειράς Τρόοδος, ένα ιστορικό ξενοδοχείο το οποίο αγόρασε και ανακαινίζει το fund “bbf:”. Πρόκειται για μια μικτή επένδυση, με ξενοδοχείο αλλά και διαμερίσματα και επαύλεις, ύψους 44 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Ο όμιλος Thanos Hotels & Resorts επίσης διαθέτει τον χώρο εστίασης Antasia Beach Club στην Πάφο και σχεδιάζει την ανάπτυξη μιας μικτής επένδυσης με 5άστερο ξενοδοχείο και διαμερίσματα, συνολικού κόστους 70 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts είναι αποκλειστικά κυπριακών συμφερόντων και διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη, η οποία ανέλαβε τα ηνία το 2008 από τον ιδρυτή της, Αλέκο Μιχαηλίδη. Σήμερα, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι ο CEO του ομίλου, ενώ παράλληλα κατέχει και τον τίτλο του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.) ενώ η αδερφή του Νατάσα Μιχαηλίδου κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Φωτογραφίες: amythhotels.com

Πηγή: powergame.gr
Βίκη Τρύφωνα

Thanos Hotels & Resorts | Επέκταση στην Ελλάδα με 10 ξενοδοχεία – Στο πλάνο και η Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button