Απόψεις

Ένα θαύμα!

Κι αλήθεια, είναι τόσο ωραίο και πολύτιμο το γεγονός να προσδοκάς και να κρατάς την πίστη σε κάτι ανώτερο και σημαντικό, το οποίο σε γεμίζει με δύναμη ώστε να προχωράς και να πράττεις με σταθερά και θετικά βήματα. Αρκετοί, το μελετούν ως στόχο ή σκοπό… ενώ άλλοι το ονομάζουν, απλοϊκά, ως ένα «θαύμα».

Εν προκειμένω, αν επιλέξουμε το «θαύμα» και την ανάγκη για την πραγμάτωση αυτού, τότε τα σημεία που δύναται να αναλυθούν είναι αμέτρητα και ουσιαστικά, που δύσκολα θα μπορούσαν να αποτυπωθούν σ’ ένα μονάχα κείμενο και άρθρο.

Έτσι, ορισμένα εξ αυτών έγκειται στα εξής δεδομένα:

Ένα «θαύμα», για κάποιο σοβαρό θέμα υγείας του ιδίου ή ενός συγγενικού ή φιλικού προσώπου. Σε αυτό το πεδίο, οι περισσότεροι εύχονται τη θεραπεία και τη βελτίωση βάσει των οδηγιών της ιατρικής υποστήριξης και, ταυτόχρονα, προσεύχονται στα Θεία για τη πολυπόθητη βοήθεια ώστε να ξεπεραστεί η όποια δυσκολία

Ένα «θαύμα», για συγκεκριμένο θέμα που αφορά τη συναναστροφή με το πρόσωπο εκείνο που υπάρχει, πραγματικό, ενδιαφέρον για σύνδεση και ένωση ζωής.

Ένα «θαύμα», για θέματα εργασιακής απασχόλησης ώστε να παρέχεται η δυνατότητα βιοπορισμού αλλά και κάλυψης της βαθύτερης ανάγκης της προσωπικής εξέλιξης.

Ένα «θαύμα», για την πρόοδο των σπουδών και την, περαιτέρω, μορφωτική κατάσταση.

Ένα «θαύμα», για οικογενειακά θέματα και την επίλυση των όποιων ζητημάτων και τη δημιουργία συνθηκών και εγκαθίδρυση προϋποθέσεων ομαλής και θετικής συμβίωσης.

Ένα «θαύμα», για σημεία αυτοβελτίωσης που αφορούν την συνολική εξέλιξη του ατόμου ως προσωπικότητα και ως άνθρωπο, σε συνάρτηση με την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Πραγματικά, η διαδρομή για το κάθε «θαύμα» δεν λογάται ως εύκολη και απλή. Αντιθέτως, θα υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται το συντρόφεμα με θάρρος και περίσσια προσήλωση που θα κάμψει τις όποιες αιτίες λειτουργούν ως τροχοπέδη για το ποθούμενο.

Κλείνοντας, ο καθένας από εμάς (λίγο έως πολύ) εύχεται και προσμένει το δικό του ξεχωριστό «θαύμα». Αυτό που θα αλλάξει τη ζωή του ολοκληρωτικά και θα προσφέρει νόημα στην καθημερινότητα αλλά και στην ίδια την ύπαρξη. Κι ας μην ξεχνάμε, ότι τα «θαύματα» μικρά ή μεγάλα… γίνονται μονάχα αν πιστεύεις σε αυτά. Με πίστη σταθερή, επίμονη και άοκνη.

Ένα θαύμα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button