Απόψεις

Επιτακτική η ανάγκη άμεσης τοποθέτησης Προέδρου στα προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, παραμένει χωρίς Πρόεδρο εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επιβάλλουν άμεσες λύσεις  για να μην προκύψουν δραματικά ζητήματα στη λειτουργία των οκτώ δομών που έχει στην ευθύνη του.
Αυτό αναδεικνύει με παρέμβασή του το στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακάκης.

Όπως εξηγεί, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν πρέπει αφεθεί στην τύχη του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και η αναβλητικότητα αυτή να προκαλέσει ασύλληπτες και δραματικές παρενέργειες τις οποίες θα αντιμετωπίσουν  άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, βρέφη και μικρά παιδιά.

Στην παρέμβαση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

Χωρίς Προεδρο, παραμένει το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης το οποίο όπως είναι γνωστό αποτελείται  από 8 προνοιακές δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες, ανάπηρα βρέφη, ηλικιωμένους, παιδιά στις παιδικές μέριμνες και με ειδικές ανάγκες.
Τα 8 προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφεθούν στο έλεος της αποσύνθεσης , της κακοδιαχείρισης,  και της εγκατάλειψης δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται αποφάσεις, για την ορθή διαχείριση τους, την καθημερινή παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας τους  και κυρίως με τον κίνδυνο την έλλειψης παροχών στους φιλοξενούμενους στις ιδιαίτερες αυτές προνοιακές δομές.

Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα η επιτυχημένη και ευαίσθητη στα θέμα αυτά Υπουργος Σοφια Ζαχαράκη οφείλει  άμεσα να προχωρήσει στον ορισμό νέου Προέδρου που να πληροί, όλα εκείνα τα  αξιοκρατικά & επιστημονικά κριτήρια, να έχει εμπειρία στη διοίκηση, ούτως ώστε τα προνοιακά ιδρύματα της Κρήτης να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους  στους συνανθρώπους μας που τόσο πολύ τις έχουν ανάγκη ιδιαίτερα στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε.

https://creta24.gr/epitaktiki-i-anagki-amesis-topothetisis-proedrou-sta-pronoiaka-idrymata-tis-kritis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button