Απόψεις

Μετά τις χειμωνιάτικες πολιτικές πλημμύρες

Πέρα από τις πολλαπλές, αλλά αναμενόμενες, χειμωνιάτικες πολιτικές πλημμύρες και το πολυποίκιλο ξεχείλισμα της κοινωνικής αντίδρασης, όλοι πλέον προσβλέπουν προς τα εμπρός, κυβερνώντες, αντιπολίτευση και φυσικά πολίτες. Η άνοιξη ημερολογιακά μπορεί να είναι παρούσα, αλλά τα προβλήματα που δρομολογήθηκαν στον χειμώνα παραμένουν ανοιχτά. Έτσι είναι πάντα καίριο το ερώτημα για το μέλλον των θεμάτων που άνοιξε η κυβέρνηση και βεβαίως για τη δική της περαιτέρω πορεία με την έννοια της αποδοχής και περαιτέρω στήριξης από την κοινωνία. Ανώτατη παιδεία, δημιουργία σχολών ξένων πανεπιστημίων, καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πολυεπίπεδο αγροτικό ζήτημα, ανίατη φοροδιαφυγή, τεκνοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια, πανελλήνια κατακραυγή για την περσινή τραγωδία των Τεμπών, και τόσα άλλα που αποφάσισε να μεταφέρει στο προσκήνιο και εστιάσει σε διαβούλευση, διχάζοντας όχι μόνο το σώμα της αλλά και την ποικιλοτρόπως διασπασμένη, κατακερματισμένη και παραπαίουσα, τουλάχιστον δημοσκοπικά, αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα φαίνεται ολοφάνερα πως η κυβέρνηση επείγεται να δώσει τέλος σε κάποιες νομοθετικές εκκρεμότητες και στις αναπόφευκτες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις πριν από την περίοδο των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Βεβαίως δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός από την προεκλογική ήδη περίοδο είχε υποσχεθεί να κάνει πράξη πολλές από τις προαναφερόμενες νομοθετήσεις με στοχευμένες παρεμβάσεις και γνώμονα πάντοτε τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αναποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού. Ίσως, ισχυρίζονται πολλοί, με όλα αυτά ήθελε να μετακινήσει, τρόπον τινα, το ενδιαφέρον των πολιτών και της αντιπολίτευσης μακρυά από τα θλιβερά που σημάδεψαν με το χειρότερο και πλέον εκκωφαντικό τρόπο την καθημερινότητα της χώρας.

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαν επ’ ουδενί να περάσουν χωρίς οξύτατους σχολιασμούς μια σειρά επεισοδίων που στοχοποίησαν τους κρατικούς μηχανισμούς αλλά και αρκετά άλλα που συντάραξαν ολόκληρο το πανελλήνιο. Πλημμύρες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές στον θεσσαλικό κάμπο και σε στρατόπεδα φιλοξενίας και στάθμευσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αναποτελεσματικότητα του ΕΚΑΒ σε σοβαρά περιστατικά ασθενών και ανάλογα των άλλων δομών υγείας, μεταξύ πολλών άλλων. Επιπροσθέτως, συνεχίζεται χωρίς σταματημό το ράλι των τιμών των περισσότερων απαραίτητων αγαθών στα σουπερμάρκετ, μια κατάσταση η οποία επιβαρύνει μεγάλο αριθμό νοικοκυριών και η οποία παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τιθασεύσει την κατάσταση, συνεχίζεται. Κατά καιρούς ακούμε για εστιασμένες παρεμβάσεις, μέτρα, ημίμετρα σωστότερα, καταπολέμησης της αισχροκέρδειας και κυρίως της γνωστής και μη ελεγχόμενης έως τώρα φοροδιαφυγής μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων ελεύθερων επαγγελματιών, ανίκανα πρόστιμα σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, και τόσα άλλα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει να αλλάζει επί τα βελτίω, ως φυσικά όφειλε.

Μπαίνοντας ο πρώτος μήνας της άνοιξης, οι αντιδράσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια συνεχίζονται, με καταλήψεις σχολών, και μέσα σε όλα αυτά με τις γνωστές-άγνωστες ομάδες, πολιτικές και μη, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προσδοκώντας σε νέα γεγονότα που να θυμίζουν την εκρηκτική προηγούμενη δεκαετία με τον ασύδοτο λαϊκισμό που όλοι καλά γνωρίζουμε που συγκεκριμένα οδήγησε και ποιους πολιτικούς σχηματισμούς εξυπηρέτησε προς ίδιον, καθαρά και μόνο, όφελος.

Η άνοιξη έτσι προβλέπεται ενδιαφέρουσα από πολιτικής σκοπιάς. Σοβαρά προβλήματα η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η προκλητική ατιμωρησία των παρανομούντων πολιτών, αλλά και πολιτικών, γιατί άνοιξε και αυτό το ζήτημα πρόσφατα, το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας κατά το δοκούν από ορισμένους αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των πολλών, η αισχρή ασυδοσία κάποιων ως δήθεν δημοκρατικό δικαίωμά τους, αν και κάποιες τροποποιήσεις στη νομική φαρέτρα δείχνει να οδεύουν προς θετική κατεύθυνση, οι όποιοι καταληψίες ενώ είναι γνωστοί, ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι είναι άγνωστοι, είναι μονίμως ατιμώρητοι, επιβαρύνοντας τους Έλληνες πολίτες για τις δικές τους ιδιορρυθμίες και καταστροφές, και τόσα άλλα προκλητικά. Αλήθεια, μπορεί με την ευκαιρία να μας πει η κυβέρνηση πόσοι ακριβώς συνελήφθησαν και πως δικάστηκαν για τις όποιες παρανομίες τους στα προαναφερόμενα πεδία τον τελευταίο καιρό; Φυσικά όχι! Αντ’ αυτού προτιμάει να αναφέρει στα δημόσια μέσα τις όποιες οικονομικές επιτυχίες της ως αντίβαρο όλων των προαναφερόμενων! Αλλά και για την τελευταία παράγραφο, ας μην πλανάται, υπάρχουν αρκετά σοβαρές ενστάσεις!

https://creta24.gr/meta-tis-cheimoniatikes-politikes-plimmyres/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button