Απόψεις

Μια τροπολογία που αδικεί δεκάδες Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος

Από τα πρακτικά της Βουλής, προκύπτει ότι κατά τις τελευταίες ημέρες λειτουργίας της Βουλής σε διάφορα νομοσχέδια η κυβέρνηση προώθησε δεκάδες τροπολογίες, οι οποίες σχεδόν «εν κρυπτώ» και χωρίς να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, ρύθμισαν εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής.

Μια τέτοια πρωτοβουλία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, ψηφίστηκε στις 11-04-2023 στο Σχέδιο Νόμου με θέμα «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού και άλλες διατάξεις».

Στη συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπεται ότι «Οι Αξιωματικοί που προέρχονται από τη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της περ. α’ της παρ. 20 του άρθρου 39 του παρόντος, είναι αρχαιότεροι από τους ομοιόβαθμούς τους, οι οποίοι προέρχονται από το Ειδικό Τμήμα της περ. β’  της παρ. 20 του ιδίου άρθρου».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των πυροσβεστών η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προκαλεί απογοήτευση, έκπληξη και γεννά απορίες σχετικά με τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί μια τέτοια πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Με δεδομένα τα διαχρονικά ζητήματα των Πυροσβεστών που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια και σχετίζονται τόσο με τα εργασιακά και μισθολογικά θέματα, αλλά και με την ανάγκη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου στόλου και του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Στην έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου η ελληνική πολιτεία και συγκεκριμένα η κυβέρνηση της ΝΔ με μια τροπολογία, πολιτικά «ανορθόδοξη» και επιχειρησιακά άδικη προκαλεί την απογοήτευση των Πυροσβεστών που αισθάνονται ότι αδικούνται κατάφορα, καθώς ανατρέπονται τα δεδομένα σχετικά με την αρχαιότητα στην υπηρεσία. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν φροντίζει να επιλύσει το θέμα με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, εξαιρώντας τους μόνιμους πυροσβέστες από την ένταξή τους στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, προχωράει σε μια κίνηση που αδικεί δεκάδες Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ως Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, καλώ την κυβέρνηση στην άμεση ανάκληση και διόρθωση της συγκεκριμένης ρύθμισης».

https://creta24.gr/mia-tropologia-poy-adikei-dekades-axiomatikoys-pyrosvestikoy-somatos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button