Απόψεις

Η «Κιβωτός», ο κατακλυσμός και η οργή του κόσμου

Βούλιαξε η «ΚΙΒΩΤΟΣ» μέσα στον κατακλυσμό των καταγγελιών για τις συνθήκες διαβίωσης και των περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, σε τουλάχιστον πέντε δομές της αναφερόμενης ελληνικής Μ.Κ.Ο., στοιχεία που αναλαμβάνει να διερευνήσει η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών πριν από μερικές ημέρες.

Τα κυρίαρχα θέματα της ελληνικής επικαιρότητας όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση , η υπόθεση των υποκλοπών και των βιασμών της 12χρονης στα Σεπόλια, παραμέρισαν για να περάσει μπροστά «πανηγυρικά» και με απεριόριστη δημοσιογραφική ένταση, η Κιβωτός, ο κατακλυσμός των αποκαλύψεων και η οργή του κόσμου .

Πηχυαίοι τίτλοι κατακλύζουν την έντυπη και ηλεκτρονική ειδησιογραφία όπως «Βροχή» οι καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων στην «Κιβωτό» ενώ οι απαντήσεις των υπεύθυνων λειτουργίας των δομών της οργάνωσης «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» κρίνονται αόριστοι και ανεπαρκείς, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις για το αναφερόμενο θέμα.

Σας παραθέτουμε παρακάτω τη δήλωση του επικεφαλής της «Κιβωτού» Πατέρα Αντώνιου λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου στην τηλεόραση του ALPHA χωρίς την ιδιαίτερη δική μας κριτική και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις μου είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει το χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια που θέλουν να παραβατούν.

Στην «Κιβωτό» με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό, τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους , το πρώτο που κάνουμε είναι να προστατεύσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή»

Υπήρχε άραγε κανείς άνθρωπος που θα μπορούσε να φανταστεί πριν από πέντε ή δέκα χρόνια ότι θα ήταν δυνατόν να συμβούν αυτά που λέγονται σήμερα για την «Κιβωτό Του Κόσμου» τώρα που με αυτές τις εξελίξεις πέντε Δομές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για τις συνθήκες διαβίωσης και τις καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων ;

Ποια ήταν η εικόνα μέχρι τώρα για την «Κιβωτό» σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιογραφικές διαβεβαιώσεις :

«Καταφύγιο για χιλιάδες παιδιά , μεγάλη η προσφορά του πατέρα Αντώνιου»

«Από το παράθυρο βλέπαμε νέα παιδιά εγκαταλειμμένα μπλεγμένα στα δίκτυα των ναρκωτικών και στην εξαθλίωση»

«Αυτή ήταν η εικόνα που έκανε τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου να δημιουργήσει πριν από χρόνια την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

«Μια οργάνωση με αποστολή να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από την φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους».

Για την συνεισφορά του αυτή ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος ξεκίνησε την ανθρωπιστική ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές τότε στον Κολωνό, τιμήθηκε το 2018 με το βραβείο του «Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη».

Κάθε ημέρα που περνάει ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ιδρυτή της «Κιβωτού», πίσω από την ευγενική χριστιανική παρουσία του, όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα και αναρωτιούνται .

Όμως τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα και δημοσιογραφικές κορώνες.

Σήμερα μετά τις αποκαλύψεις ξύπνησαν όλοι, η Πολιτεία, η κοινωνία, η αυτοδιοίκηση, η αστυνομία και σύσσωμη η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Τώρα όλοι σπεύδουν να προδικάσουν και να καταδικάσουν το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των δομών της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και προβάλλουν με ευκολία όλα τα κακώς κείμενα, ενώ διαδίδεται ότι οι περισσότερες δομές της κιβωτού λειτουργούσαν ακόμη και χωρίς άδεια.

Ευτυχώς που η κυβέρνηση έστω και την τελευταία ώρα έδρασε άμεσα.

Ξήλωσε την τραγελαφική διοίκηση της Μ.Κ.Ο. διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται δεν θα εγκαταλειφθούν στους πέντε δρόμους.

Μεγάλο ζήτημα εγείρεται δυστυχώς και πάλι εκ των υστέρων και όχι προληπτικά για τη νέα πολιτική που πρέπει να υιοθετήσει η πολιτεία για την λειτουργία όλων των προνοιακών δομών από τώρα και ύστερα , γιατί οι δομές αυτές οφείλουν να υπάρχουν και να λειτουργούν κανονικά.

Σωστά χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε:

Η «Κιβωτός» είναι μια στενάχωρη ιστορία και μια δυνατή γροθιά στο στομάχι για όλους μας.

πηγή: creta24

kivotos-o-kataklysmos-orgi-kosmoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button