Απόψεις

Η/οι πολιτική/οί που θέλουμε

Με δεδομένο ότι μπήκαμε ήδη σε χρονιά εκλογών, είναι σίγουρα κρίσιμης σημασίας ο προεκλογικός λόγος αλλά και τα προγράμματα που θα προβάλλουν τα πολιτικά κόμματα τα οποία θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Σε συνδυασμό δε με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, που από την ιδεολογική συγκρότηση και την πολιτική επάρκεια των οποίων θα εξαρτηθεί και η υλοποίηση  των προγραμμάτων τους τότε είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα μπορούν να κρίνουν να συγκρίνουν ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει διαχρονικά και εμπράκτως ότι διαθέτει τα ικανότερα στελέχη που μπορούν να υλοποιήσουν τις αναγκαίες πολιτικές που χρειάζεται η χώρα.

Στόχος μας είναι μια ελπιδοφόρα ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά πράγματα, με συμμέτοχο τον λαό και κυρίως τους προοδευτικούς πολίτες.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 14 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει μόνο τα 2, συνεπώς δεν μπορεί να του χρεώνονται συνεχώς τα λάθη, οι ελλείψεις και η οποιαδήποτε ανεπάρκεια των άλλων σε κάθε τομέα πολιτικής.

Η χρόνια στοχοποίηση που υπέστη, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, έχει ακυρωθεί εκ του αποτελέσματος, μετά τη διακυβέρνηση της Ελλάδας και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιδίωξη μας θα πρέπει να είναι η προσέλκυση κοινωνικών στρωμάτων μέσα από την κατανόηση των απαιτήσεων και των αλλαγών που επιβάλλει η συγκυρία (πληθωριστική κρίση, ενεργειακή κρίση, κλιματική αλλαγή και περιβαλλοντικές προκλήσεις, κρίση θεσμών Δημοκρατίας και Πολιτεύματος κ.ά.).

Εξάλλου, μόνο το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, έχει επινοήσει, θεσμοθετήσει και υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που αξιοποίησαν και καπηλεύτηκαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις μετά απ’ αυτό. Μάλιστα, κανένα άλλο κόμμα, δεν ψήφισε ποτέ καμία απ’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις, αντιθέτως πετούσαν πέτρες στο Σύνταγμα…

Και εκεί είναι που το ΠΑΣΟΚ έχει το ιδεολογικό και ιστορικό πλεονέκτημα έναντι των λοιπών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες, να προκαλέσει ανακατατάξεις και να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα κάνοντας την έκπληξη των εκλογών.
Με νέα πρόσωπα, άφθαρτα, χωρίς εξαρτήσεις και συναλλαγές, με ειλικρινή διάθεση για προσφορά υπέρ της κοινωνίας και των πολλών και όχι για ιδίον όφελος ή υπέρ ολίγων.

Η όποια συζήτηση για συνεργασίες με στόχο την κυβερνησιμότητα είναι σκόπιμη και αποπροσανατολιστική, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει την πολιτική του αυτονομία με σαφή χαρακτηριστικά δημοκρατικού σοσιαλισμού, δίκαιου και προοδευτικού χαρακτήρα, χωρίς να γίνει συμπλήρωμα κανενός.

Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και το Σύνταγμα μπορεί να διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή βούληση.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέρος των πολύπλευρων κρίσεων που βιώσαμε και βιώνουμε μέχρι και σήμερα και ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον, την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Ο αγώνας που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ και όλοι εμείς, είναι αγώνας για την ανασυγκρότηση της χώρας, με αισιοδοξία, ελπίδα και προοπτική.

Είναι αγώνας, που με τη γνώση που διαθέτουμε, τη βούληση που έχουμε και την αποφασιστικότητά μας να αλλάξουμε τον τόπο, θα τον φέρουμε νικηφόρα σε πέρας.

Ξέρουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε την κατηφορική πορεία της χώρας καθώς είναι δική μας υπόθεση η Αλλαγή.

ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα, ιδεολογικά και πολιτικά, είναι η πλειοψηφία των πολιτών και όλοι μαζί αυτή την πολιτική θέλουμε να υπηρετήσουμε προς όφελος όλων των Ελλήνων.

πηγή: creta24

i-oi-politiki-oi-poy-theloyme/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button