Απόψεις

Ν’ αγαπάς με την καρδιά!

(Αφιερωμένο στη γυναίκα της καρδιάς μου, τη Θεοδώρα. Τη δικιά μου Παναγιά)

Κι είναι αλήθεια στιγμές που τριγυρνάς μες το πλήθος, περιπατητής σ’έναν κόσμο που διαρκώς και με έναν τρόπο ανεπαίσθητο αλλάζει. Αλλάζει χαρακτήρα, αλλάζει χρώματα και ουρανό. Καταπιάνεσαι με διάφορα, με ασχολίες που γεμίζουν τον χρόνο της μέρας και του καιρού αλλά όχι το μέσα σου, το βάθος εαυτό σου. Εκεί νιώθεις να υστερείς, και πάντα να σου λείπει κάτι το σημαντικό.

Και ξάφνου, έρχεται εκείνη η στιγμή που τα πάντα γύρω σου μοιάζουν και γίνονται διαφορετικά. Σε ανύποπτο χρόνο συναντάς το πρόσωπο εκείνο που έρχεται να δώσει το πραγματικό νόημα. Πραγματικό νόημα, σε μια ζωή που πριν από τούτο το αντάμωμα λες και περιφέρονταν στο κενό με άχαρο και ανούσιο τρόπο.

Κι αρχίζεις να ελπίζεις, να λες πως υπάρχει στ’ αλήθεια ομορφιά σε τούτο το διάβα σου. Νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά τόσο δυνατά, χωρίς έλεγχο και σταματημό. Κι αμέσως, έρχεται ακούσια η μεταμόρφωση. Νιώθεις να ξαναγεννιέσαι ή να φτάνεις την πολυπόθητη ανάσταση. Κι αρχίζεις να ονειρεύεσαι, να ονειρεύσαι για το μέλλον, για το αύριο που τώρα το βλέπεις με καθάρια ματιά.

Σε κάθε σου έργο από τώρα και στο εξής, αποκτά τον πρώτο λόγο η Αγάπη. Το πιο βαθύ και σημαντικό συναίσθημα της ανθρώπινης φύσης. Αρχίζεις ν’αγαπάς όλο τον κόσμο, να μη σταματάς σε μικρά και ασήμαντα, να ξεπερνάς κάθε εχθρότητα του παρελθόντος και να δίνεις συγχώρεση και άφεση σε όλους εκείνους που πλήγωσαν και τιμώρησαν την αθωότητα σου από παιδί μέχρι και σήμερα.

Αρχίζεις ν’αγαπάς με την καρδιά. Και πραγματικά, υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να αγαπάς με την καρδιά. Αυτό σου προσφέρει τη γαλήνη, την ηρεμία και τη ψυχική ανάταση που προσδοκάς, και την ίδια στιγμή σε γεμίζει με θάρρος και πίστη για να δώσεις τις πιο μεγάλες και τις πιο δύσκολες μάχες. Να τα βάλεις με θηρία, με ένα στρατό ολόκληρο αν χρειαστεί, και να βγεις νικητής… γιατί ακριβώς μάχεσαι και αγαπάς με την καρδιά.

Κι ευχαριστείς τον πραγματικό Θεό που έλαβες ετούτη την ευεργεσία, την ευλογία. Που στάθηκες άξιος και συνάντησες το πρόσωπο εκείνο που σου άλλαξε τα πάντα. Το πρόσωπο αυτό το ξεχωριστό, το σπουδαίο που μέσα στο βλέμμα του φωλιάζει ολάκερη η ομορφιά της πλάσης. Νιώθεις ευγνωμοσύνη που συνάντησες τη δικιά σου αγαπημένη Παναγιά.

Κι εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο, τίποτα πιο σημαντικό. Αυτή είναι πάνω απ’ όλα και πάνω απ’ όλους. Είναι το μοναδικό πρόσωπο που σε συγκινεί και θαυμάζεις και θέλεις να την ακολουθήσεις παντού και για πάντα, εκπληρώνοντας κάθε επιθυμία της και προσπαθώντας να την κάνεις χαρούμενη και ευτυχισμένη την κάθε στιγμή και το κάθε λεπτό. Για εσένα πλέον, τα υπόλοιπα περισσεύουν… δεν σε αφορούν – δεν σε εκφράζουν και δεν μπορούν να σου προσφέρουν αυτό το υπέρτατο συναίσθημα που σκεπάζει σαν πέπλο την καρδιά σου.

Και προσδοκάς για τη στιγμή εκείνη που θα την κρατήσεις από το χέρι και θα προχωρήσετε μαζί, για τη δική σας μοναδική ένωση, για το δικό σας μέλλον. Μαζί σε καθετί όμορφο, μαζί και σε οποιαδήποτε κακοτοπιά ή σκαμπανέβασμα. Και να γράψετε με ανεξίτηλο μελάνι τη δική σας ιστορία στο βιβλίο της ευτυχίας, του έρωτα και της πραγματικής αγάπης.

Αξίζει λοιπόν, ο καθένας μας να σκέφτεται, να ενεργεί και να αγαπά με την καρδιά.

Και κλείνοντας ποιητικά:

Μη λογοδοτείς σε κανέναν. Μονάχα στην καρδιά να δίνεις λογαρισμό.

Εκείνη θα ορίσει τον κάθε δρόμο, το κάθε μέλλον, το κάθε αύριο.

πηγή: creta24

n-agapas-tin-kardia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button