Απόψεις

«Pass» συνέχεια…

To επόμενο «επεισόδιο» των  PASS, των κουπονιών δηλαδή, είναι το MARKETPASS. Πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση, όπως και το καλάθι του νοικοκυριού,αλλά προβλέπεται εξίσου αναποτελεσματικό.

Το «10% πληθωρισμός -10% επιδότηση» που αναπαράγεται συνεχώς από την κυβέρνηση  καταρρίπτεται με πολύ απλά επιχειρήματα, αφού π.χ. στα γαλακτοκομικά προϊόντα η αύξηση ξεπερνάει το 25%.

Το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει,εγκαίρως, προτάσεις για την ακρίβεια,για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και έλεγχο της αγοράς για φαινόμενα κερδοσκοπίας, κάτι το οποίο θα έδινε πραγματική ανάσα στα νοικοκυριά,και το οποίο απορρίπτει συνεχώς η κυβέρνηση. Το κράτος έχει υπέρ εισπράξει τον ΦΠΑ το 2022 από τις μεγάλες αυξήσεις το προϊόντων.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-κινήματος αλλαγής για την ακρίβεια  έχουν ως εξής:

– Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα, αλλά και την πρόνοια να παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή τα βρεφικά είδη, όπως το βρεφικό γάλα και οι πάνες.

– Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας.

– Στήριξη-και ενίσχυση- της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ, καθώς και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγο-πωλιακές πρακτικές και η αισχροκέρδεια στην αγορά.

– Ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια, με ενίσχυση των υποδομών δικτύων μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας.

-Στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά του καθορισμού του μέσω των εθνικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους κι αυξήσεις που καλύπτουν τον πληθωρισμό για όλους τους συνταξιούχους, καθώς και μειωμένο ενιαίο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την περίοδο της κρίσης.

-Δημιουργία κοινωνικής κατοικίας-ενίσχυση της φοιτητικής στέγης.

-Προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Ακόμα και η έκθεση του ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο ακριβές χώρες σε τρόφιμα και ενέργεια. Καλό θα είναι η κυβέρνηση να επικεντρωθεί περισσότερο στην ουσία και λιγότερο στην επικοινωνία. Η λύση σίγουρα δεν είναι στα κουπόνια… Όπως και αν τα «βαφτίσουν»…, πάντα θα αποτελούν «ασπιρίνη» στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας.

 

 

πηγή: creta24

pass-synecheia/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button