Xania

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων: Γιατί τα δημόσια έργα δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς;

Σε επιστολή της η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων, καυτηριάζει το γεγονός ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των δημοσίων έργων απαιτούν πάρα πολύ χρόνο για να εκτελεστούν, για εργασίες που θα μπορούσαν να τελειώσουν γρηγορότερα. Δίνει μάλιστα το παράδειγμα του κόμβου Μουρνιών, της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και τις εργασίες στον ΒΟΑΚ, στα Μεγάλα Χωράφια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

Η σύνδεση της πόλης των Χανίων με τον κόμβο του ΒΟΑΚ στις Μουρνιές εξελίσσεται σε γεφύρι της Άρτας.

Τα έργα του Δημοσίου δεν φημίζονται για την ταχύτητα εκτέλεσης τους με βάση τα δεδομένα . Για αυτό και οι κάτοικοι λένε Δημόσιο έργο έστω και μικρό στη γειτονιά μας, πω πω κακό που μας βρήκε!!! Εδώ όμως πάμε να σπάσουμε ρεκόρ, όταν σε μια μικρή απόσταση, μικρότερη των 2 χιλιόμετρων προκειμένου να διαπλατυνθεί ο υπάρχων δρόμος το έργο έχει κρατήσει ατέλειωτους μήνες. Αν μάλιστα συμπεριληφθεί στο όλο έργο και η προέκταση της οδού Ζυμβρακάκηδων μιλάμε για χρόνια.

Ήδη ο τουρισμός αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι Χανίων επιβαρυνθήκαν με αρκετή ταλαιπωρία φέτος το καλοκαίρι από την εκτέλεση του έργου, (μια λωρίδα έμεινε ανοικτή με παρακάμψεις και εκτροπές) ενός δρόμου που αποτελεί κύρια πρόσβαση της πόλης των Χανίων.

Άλλο παράδειγμα η επισκευή της Δημοτικής Αγοράς Χανίων (αναγέρθηκε επί 1ης πρωθυπουργίας Ελ. Βενιζέλου με τα υποτυπώδη μέσα της εποχής σε χρόνο ρεκόρ) που ασκεπής θα μοιάζει με αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο τουλάχιστον για μια 2ετια ακόμα…. επισκευαζόμενη με ρυθμούς χελώνας .
Χαρακτηριστική είναι και η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου που είναι κλειστός εδώ και μήνες με ένα σωρό υλικά στο μέσο του, χωρίς καμιά ουσιαστική πρόοδο.

Επίσης στα Μεγάλα Χωράφια έχει πάλι φανάρι στον ΒΟΑΚ…θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν θα έχει απομακρυνθεί.

Τώρα γιατί τα Δημόσια έργα στην χώρα μας δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν είναι μόνο απορία των ξένων τουριστών πελατών μας αλλά και δική μας.

Γιατί στην Δυτική και Βόρεια Ευρώπη όταν ξεκινά το σκάψιμο ενός δρόμου υπάρχει συγχρόνως συνεργείο που ακολουθεί και ασφαλτοστρώνει την ίδια μέρα το επισκευασθέν τμήμα και σε μας εδώ το θέμα χρονίζει.

Γιατί στα ιδιωτικά έργα όταν ξεκινά η κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας παρότι εμπλέκεται πλήθος διάφορων κατασκευαστικών εργασιών, ξέρουμε ότι παρότι ξεκίνησε Οκτώβριο τον Μάη θα τελειώσει και θα φιλοξενήσει τουρίστες, με τις ρήτρες καθυστέρησης των συμφωνητικών και την πίεση που ασκείται στους εργολάβους; Αντίθετα στα Δημόσια έργα μήπως προέχει η άνεση και η ευκολία των εργολάβων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προκαλούμενη ταλαιπωρία και οικονομική ζημιά των πολιτών;;

Τι συμβαίνει;; Οι Δημόσιοι φορείς ανάθεσης του έργου δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους εργολάβους; Φταίνε οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αποβολής του εργολάβου αναδόχου? Φταίει η έλλειψη μέσων ή εμπειρίας από τους εργολάβους? Είναι ερωτήματα που χρήζουν απάντησης. Η λύση δεν είναι να ζημιώνεται ο τουρισμός , η τοπική οικονομία και να ταλαιπωρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/598658/enosi-touristikon-katalymaton-n-chanion-giati-ta-dimosia-erga-den-prochoroun-me-grigorous-rythmous/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button