Xania

Έφερε «φουρτούνα» το υβριδικό πλοίο στην Κρήτη μεταξύ της Kriaras Lines και της ΑΝΕΝΔΥΚ

Σε σκληρή κόντρα ανακοινώσεων εξελίσσεται το θέμα της κατασκευής του πρώτου υβδριδικού πλοίου που θα δρομολογηθεί στη γραμμή Κρήτη/Γαύδος.

Η επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο ναυπηγείο όπου εκτελούνται οι εργασίες «άναψε το φιτίλι» της κόντρας, με την ΑΝΕΝΔΥΚ να βγάζει ανακοίνωση και να βάλει κατά του υπουργού αλλά και εναντίον της εταιρείας Kriaras Lines (που κατασκευάζει το πλοίο) κάνοντας για τον μεν πρώτο αναφορά σε προαποφασισμένη «παραχώρηση της γραμμής σε μια νεόκοπη εταιρεία» και για τη δε, εταιρεία να υποστηρίζει ότι δρομολογεί ακατάλληλα σκάφη για ναυσιπλοΐα (δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΑΝΕΝΔΥΚ)

Η αιχμηρή αυτή ανακοίνωση της ΑΝΕΝΔΥΚ, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση της Kriaras Lines η οποία σε δική της δηκτική ανακοίνωση τονίζει ότι η πραγματική προτεραιότητα της ΑΝΕΝΔΥΚ θα έπρεπε να είναι το συμφέρον των μετόχων της και όχι η λασπολογία. Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι από τη στιγμή που διατηρεί μονοπώλιο η ΑΝΕΝΔΥΚ στην περιοχή τόσα χρόνια, «αντί να αναλώνεται σε μικροπρέπειες θα μπορούσε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα όπως οι αυξημένες τιμές εισιτηρίων που δε συνάδουν με τις προβλεπόμενες τιμές από το Υπουργείο για τις άγονες γραμμές».

Η ανακοίνωση της Kriaras Lines έχει ως εξής:

«Η ΚΡΙΑΡΑΣ ΛΑΙΝΣ σεβόμενη την πολυετή εμπειρία της ΑΝΕΝΔΥΚ, -της οποίας η σύσταση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της οικογένεια Κριαρά πριν από σαράντα χρόνια – μετά από μελέτες και πραγματικό ενδιαφέρον για τη ανάπτυξη της Νότιας Κρήτης προέβη σε μια πρωτοποριακή κίνηση, τη ναυπήγηση του πρώτου υβριδικού πλοίου στην Ελλάδα που θα συνδέει τη Νότια Κρήτη με τη Γαύδο.

Η κίνηση αυτή αντί να χαίρει επευφημιών και συγχαρητηρίων από τους συντοπίτες μας, μιας και θα προσφέρει ανάπτυξη και διαφήμιση στη Νότια Κρήτη και τον Εθνικό δρυμό ,μετά λύπης μας τους βλέπουμε να αντιτίθενται και να παίρνουν το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Ειναι προφανές λοιπόν ότι όλες αυτές οι επιθέσεις είναι απλές πράξεις εντυπωσιασμού της Ανενδυκ με σκοπό να κατευνάσουν τη δικαιολογημένη οργή και απογοήτευση των δεκάδων μετόχων της,των οποίων το συμφέρον θα έπρεπε και να είναι και η πραγματική της προτεραιότητα και όχι η λασπολογία.

Με χαρά λοιπόν ανακοινώνουμε στους συντοπίτες μας ότι με τη δρομολόγηση αυτού του καινοτόμου σκάφους θα καλυφθούν και οι ανάγκες περίθαλψης σε δύσβατες περιοχές όπως η Αγία Ρουμέλη και η Γαύδος, μιας και μέσα στο πλοίο θα υπάρχει ενα υπερσύγχρονο ιατρείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των ντόπιων αλλά και των τουριστών ασθενών που τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται και διακινδυνεύουν τη ζωή τους μεταφερόμενοι με βάρκες σε νοσοκομεία και κλινικές.Επιπρόσθετα το πλοίο θα διαθέτει ειδικά συστήματα πυρασφάλειας ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο ορεινών σημείων.

Αν αυτό το έργο βρίσκει αντίθετη την ΑΝΕΝΔΥΚ της ζητάμε να βρει τα επιχειρήματα που θα στηρίξουν την αντίθεση στο συμφέρον και την ανάπτυξη του τόπου και να αποδείξει οτι η πράξη τους δεν αποτελεί μια συκοφαντική , ανούσια και εμμονική επίθεση προς την ΚΡΙΑΡΑΣ ΛΑΙΝΣ.

Την ίδια στιγμή η ΑΝΕΝΔΥΚ που διατηρεί το μονοπώλιο στην περιοχή τόσα χρόνια ,αντί να αναλώνεται σε μικροπρέπειες θα μπορούσε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που ταλανίζουν χρόνια τον τουρισμό όπως οι αυξημένες τιμές εισιτηρίων που δε συνάδουν με τις προβλεπόμενες τιμές από το Υπουργείο για τις άγονες γραμμές .

Η άποψη αυτή της ΑΝΕΝΔΥΚ και κάποιων μετόχων δεν εκφράζει την Κρήτη και τους Κρητικούς ,που κατανοούν τη σημασία και την αξία αυτού του έργου για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες στην παραγωγή πράσινων πλοίων.

Η πρόεδρος Κριαρα Αρτεμίσια»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/612223/efere-fourtouna-to-yvridiko-ploio-stin-kriti-metaxy-tis-kriaras-lines-kai-tis-anendyk/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button