Xania

Αυτές τις τροποποιήσεις στη μελέτη για την ανάπλαση στον Γαλατά ζητά η τοπική κοινότητα

Με αφορμή την κυκλοφοριακή μελέτη περί ανάπλασης της πλατείας Γαλατά πραγματοποιήθηκε μια γενική συνέλευση με τη τοπική Κοινότητα, επιχειρηματιες και κατοίκους Γαλατά.

Η τοπική κοινότητα Γαλατά θέλει να επισημάνει κάποιες ενστάσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (22/3):

1) Προτείνουμε το κομμάτι απ’ τη γωνία του μνημείου προς το κρεοπωλείο στο σημείο το οποίο υπάρχει έξοδος από Γαλατά προς εθνική οδό,να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης λογω αποσυμφόρησης του μοναδικού δρόμου εισόδου (που προτείνεται)προς Γαλατά που ήδη είναι επιβαρυμενος από τη σχολική μονάδα δύο δημοτικών σχολείων και τουριστικού αστυνομικου τμήματος.

Η πρόταση μας είναι: Εναλλακτικα και με δεδομένο ότι οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας εξυπηρετούν κυρίως τη τοπική κίνηση των κατοίκων της περιοχής και προτείνουμε ως λύση τη δημιουργία οδού ήπιας κυκλοφορίας διαμορφωμένη με κατάλληλα υλικά(πλακόστρωση),ελαφρώς ανυψωμένης στάθμης. Ειναι μια λύση που έχει προκριθεί παγκοσμίως σε περιοχές με πολύ στενούς δρόμους. Σε περιοχές στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου με παρόμοια χαρακτηριστικά έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία. Με το τρόπο αυτόν ενοποιείται η πλατεία με την υπόλοιπη περιοχή, αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή και τα αυτοκίνητα αναγκάζονται να επιβραδύνουν, καθώς η πλακόστρωση οριοθετεί μια περιοχή στην οποία έχουν προτεραιότητα οι πεζοί.

2) Η οδός Ελευθέρων σκοπευτών να έχει κατεύθυνση από εθνική οδό προς Γαλατά και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε βαρέα οχήματα λόγω στενού οδοστρώματος. Όπως και ο παράλληλος δρόμος οδού “Μάνου Κατράκη” να έχει κατεύθυνση από Γαλατά προς εθνική οδό και να μην επιτρέπονται τα βαρέα οχήματα λόγω στενού οδοστρώματος.

3) Λόγω των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ανάπλασης πλατείας Γαλατά και τοποθέτησης πεζοδρομίων καταργούνται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν οι μόνιμοι κάτοικοι,επιχειρήσεις,επισκέπτες ζητάμε να βρεθούν λύσεις πριν την έναρξη των αναπλάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ.οριοθετηση κάποιων σημείων θέσεως στάθμευσης.)

Το κείμενο αυτό εστάλη στον πρόεδρο του ΔΣ Χανίων πριν τη χτεσινή συνεδρίαση και κοινοποιήθηκε στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/623748/aftes-tis-tropopoiiseis-sti-meleti-gia-tin-anaplasi-ston-galata-zita-i-topiki-koinotita/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button