Xania

Βιασμοί 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων:Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι πέντε κατηγορούμενοι

Την Πέμπτη αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα οι απολογίες των 5 κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμών του 19χρονου Γιάννη, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά Χανίων, που εκδικάζεται στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Η απολογία του 68χρονου κατηγορούμενου

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 68χρονος που κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές  σύμφωνα με το flashnews.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την απολογία του: «Δεκαεφτά μήνες κράτησης είναι πολύ σκληροί. Έχω “χαθεί” τελείως. Είμαι “χαμένος” όπως με καταντήσανε».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 68χρονος αναφέρθηκε στις σχέσεις του με γυναίκες και ειδικά νεαρότερης ηλικίας, τόνισε ότι προτιμά το γυναικείο φύλο και όπως είπε: «Στο χωριό είχα το όνομα του “γυναικά”. Για να πάω με άντρα ούτε σκέψη! Θα ήταν ό,τι χειρότερο για μένα».

Σε ερώτηση της έδρας για τη συχνότητα των επισκέψεων του 19χρονου στο σπίτι, ο 68χρονος ισχυρίστηκε: «Ο Γιάννης ερχόταν πάντα μαζί με τον πατέρα του όποτε πήγαινα στο χωριό για εργασίες. Συμπτωματικά εγώ βρίσκομαι σε κεντρικότατο σημείο και οπότε με έβλεπαν, ο πατέρας κάτι θα ζητούσε. Ο Γιάννης είχε μπει στην αυλή μου, όχι όμως στο σπίτι».

Στο τελος της απολογίας του ο 68χρονος είπε: «Ζητώ την ελευθερία μου. Είναι τόσο άδικο αυτό»

Η απολογία του 67χρονου πατέρα

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο 67χρονος πατέρας που βαρύνεται με την κατηγορία της απλής συνδρομής σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.

Ο πατέρας του Γιάννη, ισχυρίστηκε ότι είχε πολύ καλή σχέση με το παιδί, ότι αγαπούσε ο ένας τον άλλο και ότι η κοινωνική λειτουργός που είναι μια από τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον πατέρα στις αρχές «του διέλυσε το σπίτι» όπως είπε. Όμως, σε καμία από τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας «για ποιο λόγο η κοινωνική λειτουργός να τον καταγγείλει αφού όλα ήταν υποτίθεται καλά και ο ίδιος ήταν σωστός όπως λέει» ο πατέρας δεν κατάφερε να δώσει απάντηση.

Στη συνέχεια ο 67χρονος αναφέρθηκε στο περιστατικό κατά το οποίο είδε αίμα σε μια χαρτοπετσέτα στο καλαθάκι της τουαλέτας που είχε πετάξει ο Γιάννης. «Το πήρα το παιδί και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Τον εξέτασε στον πρωκτό ο γιατρός ο οποίος είπε ότι δε διαπίστωσε κάτι. Από τότε δεν ξαναείδε αίμα, ούτε μου διαμαρτυρήθηκε ο Γιάννης ότι κάποιος του κάνει κακό» ισχυρίστηκε ο 67χρονος.

Ο πατέρας χαρακτήρισε κακές τις σχέσεις του με τον πρώτο κατηγορούμενο (τον 68χρονο). «Δεν έστελνα ποτέ το παιδί στο σπίτι του πρώτου κατηγορουμένου για να πάρει πράγματα. Του είχα πει του Γιάννη ότι δε θέλω να πηγαίνει μόνος του στο σπίτι του 68χρονου γιατί δεν είχαμε καλές σχέσεις, δε μ’ άρεσε ο χαρακτήρας του» υποστήριξε ο πατέρας.

Επίσης, ο 67χρονος ισχυρίστηκε: «Μέχρι την τελευταία ιατροδικαστική εξέταση δεν πίστευα ότι είχε βιαστεί ο Γιάννης και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω»

Ως προς τον αδερφό του, τον 72χρονο κατηγορούμενο ιερέα, είπε: «Οι σχέσεις μου με τον αδερφό μου είναι καλές αλλά δε φαίνεται αυτό προς τα έξω, γιατί η ζωή του ως δασκάλου ήταν διαφορετική από τη ζωή μου.» Ήταν πολυάσχολος όπως ανέφερε και δε συναντιόντουσαν οι δύο τους συχνά.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας που κατηγορείται ότι είχε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης τον Γιάννη, όπως φάνηκε στο δικαστήριο είχε μεγάλη περιουσία δική του και συγκεκριμένα 50 στρεμ. καλλιεργήσιμης γης καθώς και ένα πολύ μεγάλο ακίνητο σε άλλη περιοχή.

Η απολογία του 72χρονου

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου που κατηγορείται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

«Μόνο στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να γίνει αυτό, να κατηγορούμαι δηλαδή ότι ήθελα να βλάψω το αίμα μου, τον ανιψιό μου. Δε θέλω άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση που βρεθήκαμε και εμείς» είπε ο 72χρονος και συνέχισε: «Σαν φοιτητής στις σπουδές μου, έμαθα ότι τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και ιδιαίτερες φαντασιώσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι νοιαζόταν για τον ανιψιό του και περιέγραψε περιπτώσεις κατά τις οποίες είχε δείξει ενδιαφέρον να φροντίσει το παιδί, για την υγεία του, την καθαριότητά του, το φαγητό. Είχε μάλιστα, όπως είπε, μεριμνήσει ο ίδιος στο παρελθόν να επισκεφθεί το παιδί μια κοινωνική λειτουργός η οποία του είπε ότι το παιδί ήταν καλά και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Κατά την απολογία του ο72χρονος ανέφερε ότι κάποια στιγμή ένας συγχωριανός του, του είπε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ασελγούσε στον Γιάννη, ο ίδιος ωστόσο δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που άκουσε.

Ανέφερε επίσης οτι δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε τον Γιάννη γιατί «αυτά τα παιδιά συνήθως αναπαράγουν φαντασιώσεις» όπως είπε.

Αντίθετα, τόνισε ότι δέχεται την ιατροδικαστική έκθεση και όπως είπε «όποιος το έχει κάνει να πάει στο πυρ το εξώτερον» συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Από το 2014 κάτι ψιθυριζόταν. Όταν όμως δεν έχω δει κάτι με τα μάτια μου πώς γίνεται να κατηγορήσω κάποιον;»

Δήλωσε επίσης σίγουρος ότι ο αδερφός του, δηλ. ο πατέρας του Γιάννη δεν τον είχε χτυπήσει ποτέ. Ωστόσο χαρακτήρισε τις σχέσεις με τον αδερφό του τυπικές καθώς όπως ανέφερε ήταν ιδιαίτερος χαρακτήρας με διαφορετική στάση ζωής από εκείνον.

Τέλος είπε ο κατηγορούμενος: “Παίζεται η ζωή μου η ίδια για ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει” ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Παρόλη την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό που υπέστην, εγώ τους συγχωρώ”.

Η απολογία του 44χρονου κατηγορούμενου ιερέα

«Έναν χρόνο και τρεις ημέρες που είμαστε προφυλακισμένοι κοιμόμουν και ξυπνούσα με το άδικο» είπε ο 44χρονος ιερέας

Υποστήριξε ότι ο Γιάννης δεν είχε πάει ποτέ στο σπίτι του. “Μάρτυς μου ο Θεός δεν ήξερα ούτε τον 68χρονο” είπε και συνέχισε:

«Το παιδί το είχα δει περιστασιακά μόνο στο σχολείο. Όταν άκουσα πως με κατηγόρησαν ότι ο Γιάννης ερχόταν σπίτι μου, τρελάθηκα. Αν τα είχα κάνει αυτά δε θέλω φυλακή αλλά κρέμασμα. Είναι δυνατόν να έχω κάνει αυτά τα πράγματα σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ενώ έχω αδερφό ΑμεΑ; Τα άκουγα και κόντευα να τρελαθώ. Αν δεν είχα την οικογένειά μου θα είχα πάει στο ψυχιατρείο! Δεν άντεχα! Ούτε τα ζώα δεν κάνουν τέτοια πράγματα» είπε ο 44χρονος ιερέας.

Κατέληξε επίσης λέγοντας: «Εδώ στο δικαστήριο από γνωματεύσεις που άκουσα έλυσα τις απορίες μου και κατάλαβα τι είχε συμβεί. Γιατί εδώ άκουσα επιστήμονες να λένε ότι το παιδί συγχέει πράγματα» Τέλος, ως προς την ιατροδικαστική έκθεση και τα ευρήματα, είπε να σαπίσει ο ένοχος στη φυλακή.

Η απολογία του 42χρονου κατηγορουμένου

Ο 42χρονος αδερφός του 44χρονου ιερεα (ο οποίος είναι ΑμεΑ) και επίσης κατηγορείται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου, είπε στην απολογία του ότι δεν έχει πειράξει άνθρωπο και έμαθε να λέει πάντα την αλήθεια.

Την Πέμπτη αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

πηγή: apokoronaslife

%ce%b2%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-19%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%89%ce%bd%cf%84/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button