Xania

Δήμος Αποκορώνου: Ορκίστηκαν μόνιμοι τέσσερις υπάλληλοι του «Βοήθεια στο σπίτι»

Ορκίστηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 οι τέσσερις πρώην υπάλληλοι του Βοήθεια στο Σπίτι Ιδρύματος Αγία Σοφία , οι οποίοι μεταφέρθηκαν και ανήκουν πλέον στο δυναμικό του Δήμου Αποκορώνου. Πρόκειται για τους υπαλλήλους Ηλιάκη Δήμητρα κλάδου ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών, Παρασκευάκη Χριστίνη κλάδου ΔΕ Νοσηλευτών, Μαρινάκης Ελευθέριος κλάδου ΔΕ Οδηγών και Λαγουδάκη Νεκταρία κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης , παρουσία του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και της προϊσταμένης κοινωνικής προστασίας, παιδείας και πολιτισμού του Δήμου κ. Μπενάκη Χρυσούλας.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε:

“Το κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία, στο οποίο υπηρετούσαν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οι (4) εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”, δεν αποτελούσε νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, αλλά αυτόνομο Ν.Π.Ι.Δ. και ως εκ τούτου δεν προέκυπτε η αυτοδίκαιη μεταφορά σε οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού του Δήμου μας.

Με τη διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος από την ΕΕΤΑΑ ,την 31.12.22, προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία , οι εργαζόμενοι αυτομάτως απολύθηκαν και οι ωφελούμενοι κινδύνεψαν να μείνουν χωρίς την αναγκαία για την επιβίωσή τους συνδρομή των εργαζομένων.

Έτσι, με έγγραφά μας προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ.Μαυρουδή Βορίδη ζητήσαμε να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα αυτή, όπου ψηφίστηκε προς μεγάλη μας ικανοποίηση η τροπολογία που διευθετούσε και επίλυε οριστικά το ζήτημα.”

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου τόνισε:

“ Είναι άκρως σημαντικό και απαραίτητο λόγω του μεγάλου αριθμού υπερήλικων και ιδιαίτερα στα ορεινά και μειονεκτικά χωριά μας, η προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών των υπαλλήλων των προγραμμάτων Βοήθεια Στο Σπίτι που πλέον μέσα από ένα κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας στο πλαίσιο της εργασίας τους, θα μπορούν ανεμπόδιστα να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ατόμων που εξυπηρετούν.

Οι υπάλληλοι των προγραμμάτων Βοήθεια στο σπίτι του Δήμου μας ανέρχονται πλέον σε επτά (7) , μαζί με τους τρεις υπαλλήλους που ανήκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου και μεταφέρθηκαν και αυτοί πρόσφατα στο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μετά από πολύχρονη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων .”

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, δήλωσε: “Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλους τους υπαλλήλους για τον άψογο επαγγελματισμό τους, τη συνέπεια και την ευαισθησία που δείχνουν σε κάθε περίπτωση και τους εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια κάλυψης των κοινωνικών αναγκών των ευάλωτων συνανθρώπων μας, από τη θέση του μονίμου υπαλλήλου που δικαιωματικά τους αξίζει. ”

https://creta24.gr/dimos-apokoronoy-orkistikan-monimoi-tesseris-ypalliloi-voitheia-spiti/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button