Xania

ΔΕΥΑΧ: Προχωρά κανονικά το έργο της αποχέτευσης στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Ναπολέων Σαραντίδης


Ναπολέων
Σαραντίδης

Με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προχωρά το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων Δ.Ε. Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια Σταυρός» από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων.

Το έργο το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων σε ολόκληρο το βορειοδυτικό τμήμα του Ακρωτηρίου καθώς και τεσσάρων υπογειοποιημένων αντλιοστασίων, έχει συνολικό προυπολογισμό 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ.

Η τοποθέτηση των αγωγών είχε ξεκινήσει και έχει ήδη υλοποιηθεί σε αρκετή απόσταση από τα περίπου 50 χιλιόμετρα που θα είναι το συνολικό μήκος του δικτύου.

Παράλληλα ξεκίνησε και η κατασκευή των τεσσάρων αντλιοστασίων που – λόγω υψομετρικών διαφορών – είναι αναγκαία για την παροχή των ακαθάρτων προς τον βιολογικό καθαρισμό. Το ένα θα είναι στην περιοχή του Τερσανά και τα άλλα τρία στην περιοχή του Σταυρού.

Ειδικά για το ένα αντλιοστάσιο που κατασκευάζεται στην περιοχή της παραλίας της «Παχιάς άμμου» υπήρξε αντίδραση από κάποιους κατοίκους που κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην Δικαιοσύνη, η οποία όμως απορρίφθηκε.

«Το έργο για το πρώτο από τα τρία αντλιοστάσια που είναι αναγκαία λόγω υψομετρικών διαφορών στην περιοχή του Σταυρού, δεν σταμάτησε ποτέ καθώς δεν υπήρχε θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» ανέφερε στο Flashnews.gr η διευθύντρια τεχνικών έργων της ΔΕΥΑΧ Χρυσαυγή Παπαδογιάννη.

Όπως τόνισε, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή και των άλλων δύο αντλιοστασίων, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη οι εργασίες και για το αντλιοστάσιο στον Τερσανά.

Σύμφωνα με την κα Παπαδογιάννη, στόχος της ΔΕΥΑΧ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες – κυρίως οικοδομικές – των υπόγειων αντλιοστασίων μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο και σίγουρα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έτσι ώστε να μην υπάρξει ενόχληση των επισκεπτών της τουριστικής περιοχής.

Να σημειωθεί πως ανάλογα υπόγεια αντλιοστάσια λειτουργούν από την ΔΕΥΑΧ σε αρκετά σημεία τόσο στο Ακρωτήρι, όσο ακόμη και στην παλιά πόλη των Χανίων, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα καθώς αφορούν σε στεγανούς χώρους κατασκευασμένους με αυστηρές προδιαγραφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/599484/devach-prochora-kanonika-to-ergo-tis-apochetefsis-ston-stavro-akrotiriou/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button