Xania

Επίσκεψη μαθητών στο δημαρχείο Χανίων

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των υπηρεσιών της δημοτικής αρχής

Βιωματική επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν οι μαθητές του ΣΤ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Σε ανακοίνωσή τους ο δάσκαλος του τμήματος και οι μαθητές αναφέρουν:

“Μια ιδιαίτερα βιωματική επίσκεψη είχαμε την χαρά και  τιμή να πραγματοποιήσουμε οι μαθητές/ριες του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων κι ο δάσκαλός τους Ευάγγελος Παγωνίδης, στο Δημαρχείο της πόλης μας, και τις δομές του Δήμου Χανίων. Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα τον Εθελοντισμό  και την προσφορά προς το συνάνθρωπο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, και των βιωματικών επισκέψεων με  τα οποία τα συνδυάζουμε, ξεναγηθήκαμε στο Κοινωνικό Πλυντήριο της πόλης μας και ενημερωθήκαμε από την Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη  – οραματιστή και δημιουργό του Κοινωνικού Πλυντηρίου –για την οργάνωση, τις δράσεις και τις ενέργειες της συγκεκριμένης Δομής. Στη συνέχεια κι αφού φιλοξενηθηκαμε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χανίων τηρώντας και το εθιμο του τσικνισματος ,  μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά στο γραφείο του  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ.  Ευτύχης Δαμιανάκης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο κ. Αλόγλου Αναστάσιος υπεύθυνο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου   ο κΒαρδάκης Ιωάννης- Αντώνιος του τμήματος Δια Βίου Μάθησης , Παιδείας , η κ.  Άννα Νεμπαυλάκη, ειδική συνεργάτης και σύμβουλος σε θέματα παιδείας του δημάρχου Χανίων, ο κ. Σπυριδάκης Ιωάννης κι ο κ. Σεραφείμ Ρίζος μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μαθητές δημαρχείο Χανίων

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ενημέρωσαν τα παιδιά για τη λειτουργία των οργάνων του Δήμου, ενώ απάντησαν και στις απορίες τους και αντηλλάγησαν απόψεις μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο σε θέματα που άπτονται το χώρο του σχολείου μας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και που αφορούν άμεσα εμάς τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητά μας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, καθώς και στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, θέτοντας στον κ. Σημανδηράκη ερωτήματα και προτάσεις σε θέματα καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον, την καθαριότητα, τη δημιουργία πάρκων, κ.α.

Μαθητές δημαρχείο Χανίων

Ήταν μια ευχάριστη, παραγωγική και βιωματική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!

Οι μαθητές/ριες κι ο δάσκαλος του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων”

πηγή: apokoronaslife

%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%89/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button