Xania

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στα Χανιά»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων αναφορικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken στα Χανιά:

«Το Σάββατο, ανήμερα των Θεοφανίων, θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόλη μας το «γεράκι του πολέμου», ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Δεν χρειάζονται βέβαια μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς τι θα συζητήσουν και τι θα συμφωνήσουν. Οι κοινές δεσμεύσεις των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ απέναντι στον σχεδιασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν αφήνουν πολλά πράγματα στη φαντασία…

Θα συζητήσουν λοιπόν για την ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της γεμάτης κινδύνους για τον λαό συμμετοχής της χώρας μας, με επίκεντρο τη βάση της Σούδας, στην υποστήριξη δύο πολέμων στη Γάζα και την Υεμένη, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής, από τον Λίβανο μέχρι το Ιράν. Άλλωστε από μέρες τώρα η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της αποστολής ελληνικής φρεγάτας και άλλων πολεμικών πλοίων στο «στόμα του λύκου», στην Ερυθρά Θάλασσα. Αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της αλλά με τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, των εφοπλιστών, των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των σφοδρών ανταγωνισμών τους.

Θα συζητήσουν επίσης, με σημαία την «ΝΑΤΟική συνοχή», τις ελληνοτουρκικές σχέσεις για «αναθέρμανση» των παζαριών, όπου περιλαμβάνονται και επικίνδυνες αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, «συμβιβασμών» για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και την επιβολή διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό.

Αυτά τα «παζάρια» δεν είναι ξεκομμένα από τις συνολικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας των κανονιοφόρων στη χώρα μας και όχι τα ευρωατλαντικά παραμύθια περί υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Και από εδώ, από τη Σούδα, θέλει να στείλει μήνυμα ότι το μακρύ και δολοφονικό χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι εδώ. Αυτό το χέρι είναι που έσφαξε τους λαούς στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, σε άλλες χώρες της Αφρικής και συνεχίζει να διεξάγει επεμβάσεις στην περιοχή. Στο επίκεντρο βρίσκεται η διαπάλη για τα ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή όχι προς όφελος των λαών, αλλά προς όφελος μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που κλιμακώνονται η δολοφονική επίθεση και οι σχεδιασμοί του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής, η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, που πριν μερικές μέρες αφενός άσκησε «βέτο» στο ψήφισμα του ΟΗΕ για να «κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και αφετέρου αποφάσισε να ενισχύσει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με νέα οπλικά συστήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να μακελεύει τον παλαιστινιακό λαό, είναι πρόκληση για τον λαό μας.

Η «καραμέλα» του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής.

Γιατί κανένα εθνικό συμφέρον δεν υπηρετεί η χρήση της Σούδας, άλλων στρατιωτικών υποδομών της Ελλάδας για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ, που «ναρκοθετούν» τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό για στηρίξουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και ρίχνουν το ένα μετά το άλλο τα «κομμάτια» του «ντόμινο», που μπορεί να αναφλέξει όλη η περιοχή και τη χώρα μας.

Ο λαός μας δεν έχει κανένα «εθνικό συμφέρον» να κινδυνεύει να γίνει «προσάναμμα» ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου γιατί αυτό συμφέρει την «αναβάθμιση» του ρόλου μια «χούφτας» καπιταλιστών, που ελέγχουν την οικονομία και πραγματική εξουσία στην Ελλάδα και «ποντάρουν» σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ισραήλ για την αύξηση των κερδών τους.

Πραγματικό εθνικό συμφέρον του λαού είναι να σταθεί απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους να δυναμώσει την πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις συμμαχίες, για να μπει «ταφόπλακα» στο σύστημα που γεννά πολέμους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίου οφέλους με όλους τους λαούς της περιοχής, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να παρέμβει αποφασιστικά κόντρα στις επικίνδυνες εξελίξεις που απεργάζονται σε βάρος του. Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Να απεμπλακεί από τα
ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Απεμπλοκή του λαού σημαίνει να απαλλαγεί από τον κυκεώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών όπου τον εμπλέκει η ελληνική αστική τάξη.

Απεμπλοκή σημαίνει να απορρίψει τα κριτήρια με βάση τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου.

Απεμπλοκή σημαίνει να επιδιώξει να επικρατήσει το μοναδικό ασφαλές κριτήριο για την ειρηνική συμβίωση και συνεννόηση των λαών, η μη αλλαγή συνόρων και η μη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με βάση τις διεθνείς Συνθήκες που τα καθορίζουν.

Απεμπλοκή σημαίνει καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, γιατί αυτές δημιουργούν νέους κινδύνους, στοχοποιούν περαιτέρω λαούς, πλοία, εγκαταστάσεις, καθιστούν τη χώρα μας στόχο αντιποίνων. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις σε ελληνικό έδαφος, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη. Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη, στην Υεμένη.

Απεμπλοκή σημαίνει χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού, που αμφισβητεί και συγκρούεται με την εξουσία του κεφαλαίου, που συνειδητοποιεί ο ίδιος πως τα δικαιώματα, οι ελευθερίες και η ζωή του ασφυκτιούν, καταπνίγονται μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αποφασίζοντας να παλέψει για την αποδέσμευσή του από αυτές τις λυκοσυμμαχίες, με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Σ΄ αυτούς τους αγώνες καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία».

πηγή: creta24

epitropi-eirinis-chanion-anepithymitos-o-ypex-ton-ipa-sta-chania/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button