Xania

Επιτυχημένη η συνεστίαση του ΚΚΕ στα Χανιά

Μίλησε ο Γ. Πρωτούλης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η πολιτική συγκέντρωση-συνεστίαση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας που οργανώνει και της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2022. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ. Στην ομιλία του το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στο κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που κάνει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τις γυναίκες και την νεολαία εργατικής λαϊκής καταγωγής.

Πρωτούλης
Παραθέτουμε αποσπάσματα της ομιλίας του Γιάννη Πρωτούλη.
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το ΚΚΕ σφίγγει το χέρι σε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες. Βαδίσαμε μαζί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, σε δύσκολους και πρωτόγνωρους καιρούς όπως αυτούς που ζήσαμε με την πανδημία. Μία πανδημία που έχει πληρώσει πανάκριβα ο λαός μας σε απώλειες. Την οποία τα μεγάλα αφεντικά με την κυβέρνησή τους, είδανε ως ευκαιρία για να μας κλείσουν τα στόματα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι πριν δύο χρόνια σαν σήμερα, με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας, είχε απαγορευτεί η συνάθροιση άνω των τριών σε όλη την επικράτεια για 4 μέρες για να μην γιορταστεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου;
Αυτή η απαγόρευση έσπασε στην πράξη από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Οι εικόνες των στελεχών του με τον Γενικό Γραμματέα μπροστά στις αύρες και τα δακρυγόνα έκαναν το γύρο του κόσμου. Οι άλλοι είτε σιώπησαν είτε απείχαν από την πάλη και μας καλούσαν να κάτσουμε φρόνιμα και να λογαριαστούμε με τέτοιες αντιδραστικές διατάξεις… μετά.
Το αντεργατικό νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη που θέλει να καταργήσει  το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων το πετάξαμε στα σκουπίδια, πάνω από ένα χρόνο τώρα. Ο αγώνας για την υγεία του λαού μας, η μαχητική δράση των μελών και φίλων του ΚΚΕ σε όλους του συγκλονιστικούς αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους ήταν αυτά που έδωσαν ανάσα αισιοδοξίας και ανάταση τη χρονιά που πέρασε. Η δράση μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς βάσεις θανάτου και συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της αγωνιστικής συμπόρευσης του λαού με το ΚΚΕ.
(…)Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που έδωσε μάχη για να κρατηθεί όρθιος ο λαός μας σε κάθε μετερίζι, έσπασε το φόβο και την υποταγή, οργανώνοντας την πάλη σε πρωτόγνωρες συνθήκες.
Μαζικός, οργανωμένος αγώνας χρειάζεται να είναι η απάντηση του λαού και τώρα. Να απορρίψουμε την παραλυτική λογική της αναμονής που καλλιεργούν σύσσωμα τα επιτελεία του συστήματος.
Γιατί θέλουν τον λαό στη γωνία να παρακολουθεί παθητικά. Όμως αυτό που επείγει σήμερα, είναι ο λαός να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων!
Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν ξανά στοιχεία για το τουριστικό θαύμα. Οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 25 εκατομμύρια τουρίστες. Τα έσοδα δισεκατομμύρια. Τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες μέσα στην πανδημία επιδοτήθηκαν με προκλητικά ποσά από τους φορολογούμενους, ασύλληπτα, οι tour operators οι πιο κερδισμένοι. Τα κρατικά ταμεία από τους φόρους γεμάτα. Όμως κάθε εργατικό λαϊκό νοικοκυριό κάνει και το δικό του ταμείο με τους λογαριασμούς κολλημένους στο ψυγείο. Με κούραση μεγάλη από τα συνεχόμενα 10ωρα και 12ωρα, με τη ζωή να έχει γίνει πανάκριβη, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
(…)Εδώ στη Κρήτη οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως και σε όλη τη χώρα, δίνουν μάχη για να επιβιώσουν, λόγω του κόστους παραγωγής που έχει εκτοξευθεί, εξαιτίας και των αυξήσεων στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές.
Κι ενώ ο παραγωγός παράγει ποιοτικό προϊόν και για τον ίδιο έχει εξευτελιστική τιμή, μεσάζοντες – εξαγωγείς – μεγαλέμποροι θησαυρίζουν και ο λαός το αγοράζει έως και 10 φορές πάνω!Η λύση σήμερα και για τα σοβαρά προβλήματα των φτωχών αγροτών είναι η οργάνωση του αγώνα, η συλλογική πάλη μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά τους.
Απλώνουμε, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, το χέρι για να βρεθούμε δίπλα – δίπλα στους αγώνες, στο κίνημα και να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής.
Με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό, όπως τέτοια ήταν η μεγάλη απεργία της 9ης του Νοέμβρη, η οποία δίκαια χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων.
Τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από τις κινήσεις των «από πάνω», αυτών που έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, οι οποίοι συχνά πυκνά τσακώνονται μέχρι τελικά να τα ξαναβρούν στη μοιρασιά.
Το ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών είναι ένα έργο που έχει ανέβει πολλές φορές στο παρελθόν.
Μόνο που τώρα ο λαός πρέπει να πει «επιτέλους φτάνει πια»!
Η ιστορία με τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις ακόμα και υπουργών της κυβέρνησης, των συζύγων τους και κοντινών τους προσώπων  αναδίδει το σάπιο του συστήματος.
Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουν δοθεί 100.000 άδειες για παρακολούθηση πολιτών στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.
Με αιτιολογία τον όρο εθνική ασφάλεια που είναι ένα λάστιχο στην ερμηνεία του και να μπορεί να στοχοποιήσει τον οποιοδήποτε.
Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Η ύπαρξη ενός τεράστιου μηχανισμού μαζικής παρακολούθησης πολιτών. Το σκάνδαλο αυτό μόνο το ΚΚΕ το αποκαλύπτει και αγωνίζεται για να καταργηθεί.
Θυμίζουμε ότι τον κανονισμό της ΕΕ 680/2016 που επιτρέπει την παραγωγή, εμπορία και διάθεση των λογισμικών παρακολούθησης με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “για την προστασία των προσωπικών δεδομένων”, ο οποίος μάλιστα υπερέχει των νόμων του εθνικού δικαίου, έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ στις 26 Αυγούστου του 2019! Μάλιστα την τροπολογία τον Μάρτη του 2021 για να μην ενημερώνονται οι παρακολουθούμενοι παρά μόνο όταν έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια, την ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ του οποίου ο πρόεδρος έπεσε θύμα της. Τα κόμματα που έκαναν πραγματικότητα τον μεγάλο αδερφό, τη κοινωνική και πολιτική ζωή Big Brother δεν πρόκειται να το καταργήσουν.
Αναφερόμενος στην επικίνδυνη κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε:
(….)   Δεν χωράει αμφιβολία πως οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες.
Είδατε προχθές τί παραλίγο να προκληθεί με τον πύραυλο που έστειλαν οι Ουκρανοί στην Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.
Πυρηνικός εφιάλτης. Όλα βρίσκονται σε ένα τεντωμένο σκοινί. Μεγαλώνει ο κίνδυνος να επεκταθεί ο πόλεμος και σε άλλες χώρες με νέες εστίες.
Δεν έχει κανένα όφελος, ο λαός μας, κανένας λαός από την ενεργή εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό το μακελειό. Χθες ο Ριζοσπάστης είχε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εκπαιδεύσει στη χώρα μας 15.000 Ουκρανούς που θα πολεμήσουν στο μέτωπο.
Και αυτό έρχεται να προστεθεί στα όπλα που στέλνει αποδυναμώνοντας την άμυνα της χώρας, στις υποδομές που έχει παραχωρήσει για να μετατραπεί κάθε γωνία της Ελλάδας σε ορμητήριο πολέμου αλλά και στόχο αντιποίνων.
Από εδώ με τη Σούδα, μέχρι τη Θράκη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!
Από την άλλη σπρώχνουν την Ελλάδα σε επικίνδυνα παζάρια και συμβιβασμούς με την Τουρκία για να την κρατήσουν στο Νατοϊκό στρατόπεδο. Παζάρια και συμβιβασμοί σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τους οποίους μπορεί να φέρει και ένα θερμό επεισόδιο ή μια πολεμική εμπλοκή. Δεν θα μας προστατέψουν ούτε το ΝΑΤΟ ούτε οι βάσεις των Αμερικάνων. Ούτε τα αμερικάνικα πετρελαϊκά μονοπώλια. 
Για αυτό ο λαός μας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει επειδή παραδόθηκαν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε ενεργειακούς κολοσσούς, τύπου «ExxonMobil» και ξεκίνησαν οι έρευνες.
Όλοι καταλαβαίνουν πως οι ενεργειακοί όμιλοι θα αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα για τα δικά τους κέρδη και όχι για τις ανάγκες του λαού σε φθηνή Ενέργεια, ενώ την ίδια στιγμή δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν αιματηρούς πολέμους και σφαγές για τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ιστορία τους είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα.
(…)Τα κόμματα του κατεστημένου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να τους βλέπετε στα κανάλια τώρα δήθεν να φαγώνονται μεταξύ τους, είναι πάντα διαθέσιμοι να γίνουν σανίδα σωτηρίας για το σύστημα και την εξουσία του, ακόμα και να συμπράξουν κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας.
Αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν από κοινού όλα τα σημαντικά, τα κρίσιμα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου νομοσχέδια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είναι στην αντιπολίτευση έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά αντιδραστικά νομοσχέδια της ΝΔ!
Φανταστείτε τι θα κάνει ως κυβέρνηση!
Μόνο το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης της χώρας με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία, όπου θα απαλλαγεί επιτέλους από τους κάθε λογής καρεκλοκένταυρους που του κάθονται στο σβέρκο όλα αυτά τα χρόνια.
Έχει έρθει η ώρα πολλοί περισσότεροι να τολμήσουν με το ΚΚΕ. Πιο δυνατό παντού, στη Βουλή, στους δήμους, στις περιφέρειες, στον αγώνα. Αυτή θα είναι η δύναμη και του λαού την επόμενη μέρα!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κρητικό γλέντι από το συγκρότημα του Δημήτρη Βακάκη, ενώ χορευτικό παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα : «Οι Πελασγοί». 
 

πηγή: apokoronaslife

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button