Xania

Η απάντηση του Παντελή Πετσετάκη στις καταγγελίες του Γρηγόρη Αρχοντάκη για την σχέση του με την ΔΕΥΑΧ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου στην ΔΕΥΑΧ μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο Χανίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνει ο Παντελής Πετσετάκης, ισχυριζόμενος πως δεν το έκανε άμεσα λόγω της κρίσης που προκλήθηκε με την πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης μέρας» Γρηγόρη Αρχοντάκη αναφορικά με την έμμισθη σχέση που έχει με την ΔΕΥΑΧ, ο κ. Πετσετάκης προκαλεί όποιον αμφισβητεί την νομιμότητα να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του κ. Πετσετάκη αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την ανακοίνωση του ονόματος μου από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι συμπεριλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Χανίων με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να προβλέπεται από το Σύνταγμα ή τη Νομοθεσία γνωστοποίησα στον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη την πρόθεση μου να παραιτηθώ από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Αυτό άλλωστε είχα δηλώσει και στο πλαίσιο συνεντεύξεων μου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, αλλά και επισήμως στο αρμόδιο όργανο το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ με παρόντες τα μέλη του ΔΣ από όλες τις παρατάξεις και σε σχετική ειδική ερώτηση από μέλος του ΔΣ της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισα την πρόθεση μου για παραίτηση με την ανακήρυξη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Και ενώ ολοκλήρωνα αυτές τις διαδικασίες προέκυψε η απομάκρυνση από το Δ.Σ. της Προέδρου της Επιχείρησης. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου το ίδιο διάστημα να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου κάτι που θα διατάρασσε την ομαλή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Σχετικά με τις αναφορές που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 έχω να δηλώσω ότι καθένας από τα λεγόμενα του φανερώνει την ηθική και την αξιοπρέπεια του. Είναι πλέον ολοφάνερο με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το πολιτικά γερασμένο κατεστημένο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης που υπηρετεί τόσες δεκαετίες στα Χανιά μας δεν ανέχεται την ανανέωση σε ιδέες και ήθος και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ για κοινωνική δικαιοσύνη και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού.

Καμία μικροπολιτική καταγγελία δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης στον οποίο προκαλώ τον οποιονδήποτε να απευθυνθεί σε περίπτωση που αμφισβητεί τη νομιμότητα της οποιαδήποτε διαδικασίας αναφορικά με την θέση μου στην ΔΕΥΑΧ και την απόλυτα διαφανή και νόμιμη αμοιβή για τις εξειδικευμένες διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες ως σύμβουλος διοίκησης, η οποία έχει πολλαπλά προ εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και μετέπειτα ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς δημόσιους φορείς.

Είναι ξεκάθαρο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι το παλαιοκομματικό στην πόλη των Χανίων έρχεται να πλήξει και να δηλητηριάσει με λάσπη και συκοφαντία εν μέσω προεκλογικής περιόδου την δική μας νεανική και προοδευτική πολιτική πρόταση.
Κάθε πολιτικός έχει την ευθύνη και την ευαισθησία να προσδιορίζει προσωπικά τη στάση του. Και με βάση αυτή θα κριθεί από την ιστορία από την παράταξη και από τους πολίτες.

Κάποιοι επιχειρούν να με πλήξουν πολιτικά και ηθικά. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι η ανθρωποφαγία δολοφονεί την ουσία της πολιτικής.

Η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ έρχεται με δύναμη, σχέδιο και ρίξεις να ανατρέψει και στα Χανιά μας, μετά το αυτοδιοικητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αυτούς που για τόσα χρόνια κράτησαν με μικροκομματικά τους παιχνίδια τα Χανιά μας, δέσμια στη δεύτερη ταχύτητα της Κρήτης.

Αυτό που προέχει για μένα είναι η πολιτική και όχι η παραπολιτική γιατί έτσι πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα την πατρίδα μου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/623889/i-apantisi-tou-panteli-petsetaki-stis-katangelies-tou-grigori-archontaki-gia-tin-schesi-tou-me-tin-devach/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button