Xania

Η νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων

Η νέα Διοίκηση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, μετά την πρόσφατη εκλογή και συγκρότησή της σε «σώμα», επισκέφτηκε την έδρα της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων, με επικεφαλής της τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Χουδαλάκη, συνοδευόμενο από τον Αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Βερυκάκη, και την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων, κ. Νεκταρία Λαϊνάκη. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη, με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά τις στρατηγικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη της Κισάμου, μετά την πολυετή δοκιμασία της τοπικής Οικονομίας από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των δύο θεσμικών φορέων συζήτησαν διεξοδικά τις δυνατότητες υπέρβασης των δυσκολιών στη διαδικασία υλοποίησης του αναπτυξιακού έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Οpen Μall) στην Κίσαμο, προϋπολογισμού €1.768.220 με ποσοστό ενίσχυσης 100%, στο πλαίσιο της δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014-2020”. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων διαβεβαίωσε τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου ότι στηρίζει ενεργά τις εξελισσόμενες πρωτοβουλίες του για επιτάχυνση της αναγκαίας μελέτης, ώστε το στρατηγικό έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης και να «συμβαδίσει» χρονικά με την αντίστοιχη επένδυση, την οποία ήδη υλοποιεί το Ε.Β.Ε.Χ. στο εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων (πλατεία 1866).

 

Επιπλέον, οι δύο Διοικήσεις συμφώνησαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά προγράμματα Επιχειρηματικότητας, στοχευμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Αγοράς της Κισάμου. Παράλληλα, μεταξύ των δύο φορέων συζητήθηκε και η πρόταση της νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου για την ολοκληρωμένη ανάδειξη δικτύου ιστορικών καφενείων σε χωριά της Κισάμου, ώστε να προωθείται αποτελεσματικά η τοπική Γαστρονομία και παράδοση στους επισκέπτες της Δυτικής Κρήτης.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων τόνισε – μεταξύ των στρατηγικών προτεραιοτήτων του για την ισόρροπη ανάπτυξη της Κισάμου – την αναγκαία ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού της κέντρου, σε συνδυασμό με την επίσπευση της δημοπράτησης των κρίσιμων οδικών αξόνων (Β.Ο.Α.Κ.), την αναβάθμιση του λιμανιού και του υδατοδρομίου της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Αντώνης Ροκάκης ενημέρωσε τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για την έμφαση που δίνει το Επιμελητήριο Χανίων στην Αειφόρο Ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος της Κισάμου και με το νέο Ευρωπαϊκό έργο “Cross Coastal-net” που υλοποιεί ως επικεφαλής εταίρος ο θεσμικός φορέας της Επιχειρηματικότητας (προϋπολογισμού €1.340.000), για να προωθήσει την ίδρυση και λειτουργία πρότυπων Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάδειξης Παράκτιων Οικοσυστημάτων, ενισχύοντας την επιστημονική υποστήριξη των πλέον σύγχρονων μοντέλων μέτρησης της φέρουσας ικανότητας, ξεκινώντας από τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

https://creta24.gr/nea-dioikisi-emporikoy-syllogoy-kisamoy-se-syskepsi-epimelitirio-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button