Xania

Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων.

Σε ανακοίνωσή του ο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κάνει λόγο για «δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας εξαιτίας των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν αλλά και την κρίση του κόστους ζωής» και συνεχίζει:

«Οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δε λύνουν το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση μέτρα κατά της κρίσης, μέτρα που θα ωφελούν τους εργαζόμενους.

Απεργούμε και Απαιτούμε:

Αύξηση των μισθών μας, εργασία με συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Άμεση οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωση εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και των δυσβάστακτων λογαριασμών ενέργειας. Να μην μένει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό.

Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο)

Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος στέγασης, μέτρα που θα βοηθήσουν τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά και πληρώνουν ενοίκιο, αλλά δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα

Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παιδεία για όλους. Μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους

Επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων για όσο διαρκεί η ανεργία τους.

Οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε δείχνουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την κρίση. Οι λανθασμένες αντιδράσεις όπως πάγωμα μισθών ή επιστροφή στη λιτότητα θα είναι καταστροφικά.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη του, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και το κόστος της ακρίβειας η οποία σε πολλές περιπτώσεις εμπεριέχει έντονα τα χαρακτηριστικά της αισχροκέρδειας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ

πηγή: creta24

kalesma-stin-apergia-tis-tetartis-to-ergatoypalliliko-kentro-n-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button