Xania

Κρήτη: Αγανάκτηση για το «έθιμο» με τις μπαλωθιές με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου Νίκου

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου, που «έσβησε» όταν από άσκοπους πυροβολισμούς κόπηκε το καλώδιο υψηλής τάσης στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία, εξέδωσε ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής  «Ανθρώπινη Ασπίδα».

«Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποτελούν την μαύρη σελίδα στον ένδοξο Κρητικό πολιτισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος, ενός εθίμου που κάθε άλλο παρά συμβάλει στην δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, για εμάς και τα παιδιά μας.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποτελούν την μαύρη σελίδα στον ένδοξο Κρητικό πολιτισμό, αμαυρώνοντας ενίοτε την χαρά ενός γλεντιού, μετατρέποντας την σε πένθος η ακόμα και σε βεντέτα διαιωνίζοντας το αρχικό κακό.

Απευθύνουμε έκκληση αγανάκτησης προς τους συνανθρώπους μας στο νησί, να πάψουν να είναι όμηροι ενός εθίμου, για το οποίο αποδεδειγμένα, μόνο αρνητικά στοιχεία μπορεί κανείς να αναφέρει γι’αυτό, ενώ παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης των Κρητών το κατακρίνει.

Η παλικαριά και η λεβεντιά της Κρήτης απέχουν πολύ από την αφελή ¨επίδειξη ισχύος¨!

Εκφράζουμε τα βαθύτερα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 25χρονου συνανθρώπου μας, με την ευχή να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στον βωμό του ¨εθίμου¨…

https://creta24.gr/kriti-aganaktisi-to-ethimo-tis-mpalothies-aformi-ton-thanato-25chronoy-nikoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button