Xania

Κρήτη: Μεγάλες, κόκκινες καρδιές στέλνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας

Τέσσερις μεγάλες, χειροποίητες καρδιές έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χανίων, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, οι καρδιές, που έχουν τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Χανίων, τα Δικαστήρια, το Εθνικό Στάδιο Χανίων και τους Αγίους Αποστόλους, έχουν ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες κιλά από πλαστικά καπάκια.

Οι καρδιές έχουν κατασκευαστεί από το συνεργείο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και έχουν τοποθετηθεί με σκοπό να συγκεντρώνουν τα πλαστικά καπάκια, τα οποία αργότερα θα αξιοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, με την επιπλέον οικονομική ενίσχυση από τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και σε συνεργασία με τα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης επεσήμανε αναφορικά με τη δράση: «Οι πρώτες αυτές καρδιές βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης μας, εξυπηρετώντας διπλό σκοπό. Αρχικά να συγκεντρώσουν τα πλαστικά καπάκια, που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, και έπειτα να ενισχύσουμε το έργο των φιλανθρωπικών σωματείων της πόλης, σε συνεργασία πάντα με την Αντιδήμαρχο, Ελένη Ζερβουδάκη, και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, προφέροντας αναπηρικά αμαξίδια στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη», ενώ ανέφερε επίσης: «η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. έχει σκοπό να ενισχύσει χρηματικά με τη δωρεά ποσού την καλή πρόθεση όλων όσων συμμετέχουν στη δράση, συγκεντρώνοντας καπάκια, ώστε να έχουν οι άνθρωποι, που τα χρειάζονται, τα αμαξίδια το συντομότερο δυνατό».

Με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε: «Είμαστε σε συνεννόηση με τα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης μας, καταγράφοντας τις ανάγκες, που υπάρχουν, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που παρά το σύντομο χρονικό διάστημα η κινητοποίηση των πολιτών είναι συγκινητική με τα πρώτα εκατοντάδες κιλά να έχουν συγκεντρωθεί για αυτό τον σκοπό».

Σημειώνεται τέλος ότι πρόκειται να προστεθούν και άλλα σημεία συγκέντρωσης για πλαστικά καπάκια, ενώ επισημαίνεται πως αυτά δεν αποτελούν χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

πηγή: creta24

kriti-megales-kokkines-kardies-stelnoyn-to-minyma-tis-allileggyis-tis-elpidas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button