Xania

Κυρανάκης για Κτηματολόγιο: 329 χιλιάδες περιουσιακά δικαιώματα δεν έχουν δηλωθεί στο νομό Χανίων

329 χιλιάδες περιουσιακά δικαιώματα δεν έχουν δηλωθεί στο κτηματολόγιο του νομού Χανίων, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους συναρμόδιους φορείς σχετικά με τη δήλωση των κτήσεων στο Κτηματολόγιο.

«Με τον Δήμαρχο Χανίων καθώς και τους υπόλοιπους δημάρχους του Νομού, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κτηματογράφηση καθώς τα Χανιά έχουν μείνει πίσω: υπολείπονται 329 χιλιάδες περιουσιακά δικαιώματα που πρέπει ακόμα να δηλωθούν στον Δήμο Χανίων. Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο θα διευκολύνει, θα απλοποιήσει και θα επιταχύνει φυσικές διαδικασίες όπως και συνολικά της αυτοδιοίκησης αλλά και της εκκλησίας, η οποία επίσης έχει πολλά περιουσιακά δικαιώματα», δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

Τον υφυπουργό συνόδευσαν στελέχη του Υπουργείου καθώς και του Εθνικού Κτηματολογίου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσίασαν την διαδικασία δήλωσης των περιουσιών στο ktimatologio.gr.

«Παρουσιάσαμε ξανά σήμερα τον ψηφιακό χάρτη maps.ktimatologio.gr ο οποίος είναι ανοιχτός ψηφιακά και προσβάσιμος σε κάθε πολίτη και σε κάθε επαγγελματία και με έναν απλό τρόπο μπορεί να εντοπίσει ο κάθε ιδιοκτήτης το ακίνητο το οποίο θέλει να δηλώσει και  στη συνέχεια να το κατοχυρώσει ηλεκτρονικά προσκομίζοντας είτε τον τίτλο κτήσης του, δηλαδή το συμβόλαια, είτε αν δεν έχει συμβόλαιο, το E9 και μία ένορκη βεβαίωση και να μπορέσει να κατοχυρώσει την περιουσία του, να κατοχυρώσει στη γη του.

Σε συνεννόηση με τους βουλευτές Χανίων την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, την κυρία Βολουδάκη και τον κύριο Μαρκογιαννάκη, τους συναδέλφους μου στη Βουλή, και φυσικά ακολουθώντας την δέσμευση Πρωθυπουργού για ολοκλήρωση του  Κτηματολογίου το 2025, δεν θα δοθεί άλλη παράταση, πέραν της 30ης Νοεμβρίου και αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό, κατανοητό και σεβαστό απ’ όλους καθώς η χώρα μας είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που δεν διαθέτει Κτηματολόγιο».

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για αυτή την πρωτοβουλία. Ήταν μια πρωτοβουλία ουσιαστική, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητήσουν, να πάρουν απαντήσεις σε ενδεχόμενα ερωτήματα αλλά κυρίως μας έδωσε την ευκαιρία να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες, ότι θα πρέπει τους επόμενους μήνες να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία. Θα πρέπει να φροντίσουν όλοι οι πολίτες, είτε νεότεροι είτε σε μεγαλύτερη ηλικία, να δηλώσουν την όποια περιουσία τους, μέσα από την απλή διαδικασία που υπάρχει, ώστε να μπορέσουμε τοπικά, ως Χανιά αλλά και εθνικά, ως χώρα να έχουμε το Κτηματολόγιο και να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της χώρας».

Στην ενημερωτική συνάντηση το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι της κ. Μπακογιάννη, οι Δήμαρχοι Πλατανιά, Γ. Μαλανδράκης, Κισάμου, Γ. Μυλωνάκης, Αποκορώνου, Χ. Κουκιανάκης και Σφακίων, Γ. Ζερβός, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και υπηρεσιακοί του Δήμου Χανίων, ο Πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΤΕΕ-ΤΔΚ, του Συλλόγου Συμβολαιογράφων και του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, καθώς και αρκετός κόσμος που επιθυμούσε να λάβει γνώση για τη διαδικασία.

 

https://creta24.gr/kyranakis-gia-ktimatologio-329-chiliades-periousiaka-dikaiomata-den-echoun-dilothei-sto-nomo-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button