Xania

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί

«Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ κάνει στάση στα Χανιά το Σάββατο 20 Απριλίου στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί, ένα φεστιβάλ που διοργανώνουν οι μαθητές κάθε πόλης της Ελλάδας. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 7μ.μ.

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα» οι μαθητές μας φωνάζουν για κάθε αδικία που τους πνίγει!

Άδικο είναι να ψηφίζονται νομοσχέδια που δυσκολεύουν ακόμα παραπάνω τις ζωές των γονιών μας και τις δικές μας, να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα και τα χρήματά μας να εξανεμίζονται στις πρώτες μέρες με την ακρίβεια να καλπάζει! Να είμαστε συνεχώς στα φροντιστήρια, αν αντέχει η τσέπη των γονιών μας, για να περάσουμε σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Το μέλλον και η μόρφωσή μας να μετατρέπονται σε ένα στεγνό εμπόριο με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας μετέπειτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιατί αδικία είναι οι πόλεμοι που διεξάγονται γύρω μας με την εμπλοκή της χώρας μας να αυξάνεται και έφηβοι να πεθαίνουν όχι μόνο από τα πυρά, αλλά και από υποσιτισμό σε κείνες τις χώρες.

Αδικία είναι η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, που διαρκώς εντείνεται με ευθύνη κυβερνήσεων και κράτους. Από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, μέχρι τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής.

Αδικία είναι να μην είμαστε σε ένα σχολείο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει, αλλά το 2024 να πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή, να μην έχουμε θέρμανση, να πέφτουν σοβάδες στο κεφάλι μας, ακόμα και σήμερα να λείπουν καθηγητές από τα σχολεία μας και όλα αυτά γιατί οι κυβερνήσεις βάζουν τις ζωές και το μέλλον μας στην εγκληματική ζυγαριά κόστους-οφέλους!

Αδικία ακόμα είναι να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιούμε με τον τρόπο που θέλουμε εμείς με δωρεάν πρόσβαση σε σύγχρονες δημόσιες υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Καλούμε κάθε μαθητή και μαθήτρια που ασφυκτιά από τη σαπίλα αυτού του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που αντιμετωπίζει τη ζωή και το μέλλον μας ως κόστος, να έρθει στο μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Να συζητήσουμε για το πώς θα μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση που όλοι νιώθουμε σε δύναμη ανατροπής! Να εκφραστούμε μέσα από καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες!

Γι’ αυτούς τους λόγους η ΚΝΕ καλεί κάθε μαθητή και μαθήτρια να πάρει ενεργά μέρος στο μαθητικό φεστιβάλ. Να παίξει μουσική, να τραγουδήσει. Να εκφραστεί μέσω της ζωγραφικής ή του graffiti, με θέμα «Με την Παλαιστίνη στη σωστή πλευρά της ιστορίας για το δίκιο των λαών που αγωνίζονται».

Να παρουσιάσει κάποιο project, φωτογραφίες, να χορέψει με την ομάδα του, να παίξει κάποιο θεατρικό σκετσάκι ακόμα και να διαβάσει αυτοδημιούργητο κείμενο ή ποίημα για ό,τι διεκδικούν, καταδικάζουν ή απασχολεί τους μαθητές σήμερα.

Ανοικτό θα είναι το μικρόφωνο και για μαθητές που ασχολούνται με stand-up comedy. Αν κάνεις κάποιο είτε ομαδικό άθλημα, είτε skate, BMX, parkour επικοινώνησε μαζί μας να δημιουργήσουμε διαγωνισμούς και ομάδες συμμετοχής.

Το θέμα της κεντρικής συζήτησης θα είναι «πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο» και θα γίνει παρουσίαση από τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που θα συμπληρώσουν οι μαθητές.

Μουσική θα παίξει το συγκρότημα Εναλλασσόμενη Τάση.

Στο φεστιβάλ θα υπάρχει ταβέρνα, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Δήλωσε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6938582434 ή 6986671995

https://creta24.gr/mathitiko-festival-tis-kne-stin-pyli-sabionara-sto-koum-kapi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button