Xania

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων Αποκορώνου και Σφακίων

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραμνής, Γιώργος Ματσαμάκης, που εκλέχτηκε στις πρόσφατες τοπικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού για την στήριξη που παρείχαν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη. Πρόσθεσε ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να δυναμώσει ο αγώνας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, για να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα υποδομής, για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, για να καλυτερεύσει η ζωή των κατοίκων.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σπύρος Αγριμάκης, γραμματέας της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε:

Πραγματοποιούμε την σημερινή μας εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα 105 χρόνια ίδρυσης του Κόμματος και είναι ενταγμένη στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ στην Ραμνή, ένα ιστορικό χωριό που ο πληθυσμός του συμμετείχε στο 100% στην Εθνική Αντίσταση, στην πάλη ενάντια στους ΝΑΖΙ κατακτητές. Ο Αποκόρωνας και τα Σφακιά ήταν πάντα παρών στους μεγάλους αγώνες του λαού μας, έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους σε αυτήν την υπόθεση. Τιμώντας τις θυσίες των παλαιότερων γενιών, συνεχίζουμε στο σήμερα για να δικαιωθούν οι αγώνες τους και να γίνει πραγματικότητα ένας νέος κόσμος χωρίς εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο(…)

Μπροστά στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο λαός μας, έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Η αισιοδοξία μας αυτή είναι βασισμένη σε σοβαρά μηνύματα που παίρνουμε τόσο στον Νομό Χανίων , όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η δυναμική και το κύρος που καταγράφει το Κόμμα μας σε ευρύτερες δυνάμεις, ξεπερνάει τα όρια της εκλογικής του δύναμης, όπως αυτή καταγράφτηκε στις πρόσφατες μάχες που δώσαμε στις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του τελευταίου διαστήματος. (…)

Ήδη σε όλη την χώρα ξεσπάνε σκληροί αγώνες ώστε να αποτραπεί η βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Ν.Δ απέναντι σε εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία χιλιάδων οικογενειών που απειλείται από τα κοράκια των τραπεζών, τα funds. Για να προστατευθεί το εισόδημα των εργαζομένων από το κύμα ακρίβειας, για να μπορέσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργήσουν την γη τους, για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που τσακίζονται από την φοροληστεία, με πρόσφατο παράδειγμα τον νόμο έκτρωμα που τους εξοντώνει οικονομικά. Την ίδια στιγμή που έχουν το θράσος να κατηγορούν τον λαό για φοροδιαφυγή ψήφισαν ένα προϋπολογισμό που προβλέπει 6 δίς παραπάνω φόρους για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα, που θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν κατά 95% στα κρατικά έσοδα, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεισφέρουν κατά 5%.

Σε όλη την χώρα ο αγροτικός πληθυσμός συρρικνώνεται γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργήσουν. Όσο και να προσπαθούν να κρύψουν την αιτία του προβλήματος, όλα ανεξαιρέτως τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να κρύψουν ότι το τεράστιο κόστος παραγωγής είναι ευθύνη της δικής τους πολιτικής. Η ακρίβεια στα αγροεφόδια, στα λιπάσματα, είναι το αποτέλεσμα της περίφημης ενεργειακής μετάβασης, του χρηματιστηρίου της ενέργειας, της φορολογίας που επιβάλλεται στα καύσιμα, καθώς πάνω από 50% από όσα πληρώνουμε στα καύσιμα είναι φόροι. Καμία κυβέρνηση δεν ικανοποίησε τα στοιχειώδη αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών , όπως το αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο, σε αντίθεση με το γεγονός ότι εξασφαλίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.Η πολιτική της ΕΕ, η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έχει οδηγήσει την χώρα μας να είναι ελλειμματική σε πολλά αγροτικά προϊόντα (εκτός από το σκληρό σιτάρι και το ελαιόλαδο) σε ποσοστό από 9 έως 10%. Την ίδια στιγμή που οι βιοπαλαιστές αγρότες βλέπουν την μείωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στην διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κρύβουν ότι η ίδια η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που όλοι τους μαζί στηρίζουν και εφαρμόζουν, προβλέπει μειώσεις στις επιδοτήσεις σε ποσοστό 25 με 30%.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Υπαίθρου , να σημάνουν συναγερμό σε όλα τα χωριά. Τώρα που στο τέλος της χρονιάς οι αγρότες κάνουν ταμείο, το ταμείο είναι μείον, γιατί ακόμα και η συγκυριακή τιμή στο λάδι δεν μπορεί να καλύψει το χαμένο εισόδημα, από την ακαρπία στην ελιά, από την μειωμένη παραγωγή.

Μόνο όταν οι βιοπαλαιστές αγρότες ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στα μπλόκα του αγώνα, κατάφεραν να αποσπάσουν κάποια μέτρα ανακούφισης, όπως η θέσπιση του αφορολόγητου ορίου, απέναντι στην βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποζημίωση 200 ευρώ ανά στρέμμα στην ελιά, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα στον αγρότη, για μείωση του κόστους παραγωγής , ώστε τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα να είναι προσβάσιμα στον καταναλωτή και να επιτρέπεται στους βιοπαλαιστές αγρότες να μείνουν και να καλλιεργήσουν στα χωριά τους, για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, το φυτικό/ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις νόσους, για να φτιαχτούν έργα υποδομής στην Ύπαιθρο και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με ευθύνη του κεντρικού και του τοπικού κράτους, ώστε οι κάτοικοι των χωριών να μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων σε αυτήν την κατεύθυνση, θα είναι δίπλα όπως έκανε πάντα στις διεκδικήσεις των κατοίκων της Υπαίθρου.

Το στέλεχος του ΚΚΕ κατέληξε την ομιλία του σημειώνοντας:

Απευθύνουμε κάλεσμα ειδικά στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν από την πολιτική που ακολούθησε. Η πείρα που έχει αποκτηθεί μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να απορριφθούν τα καλέσματα των νέων σωτήρων, όπως είναι αυτά των πρώην ΣΥΡΙΖΑΙων που έστησαν την λεγόμενη Νέα Αριστερά. Ήταν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα που έντειναν την φοροληστεία στα λαϊκά στρώματα, που μας έδεσαν πιο βαθιά στο άρμα του ΝΑΤΟ, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, που έτρεξαν μόλις πριν λίγες μέρες στην Βουλή να ψηφίσουν διευκολύνσεις τα funds που αρπάζουν τα σπίτια του κόσμου. Είναι οι ίδιοι που θέσπισαν μια σειρά αντιασφαλιστικούς νόμους, που χτύπησαν το δικαίωμα των εργαζομένων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στην απεργία. Τόση είναι η «αριστεροσύνη» τους. Σωτήρες δεν υπάρχουν και αυτό που αποδείχτηκε την χρονιά που πέρασε είναι ότι μόνο ο Λαός θα σώσει τον Λαό. Όπου ο λαός μας πέτυχε νίκες συμπορεύτηκε με τους Κομμουνιστές. Με ισχυρό εργατικό-λαϊκό κίνημα και ισχυρό το ΚΚΕ , μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μετά την ομιλία ο Νικήτας Μελισσάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Αποκόρωνα και μέλος του Τομεακού Γραφείου του ΚΚΕ ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού που συνέβαλαν στην οργάνωση του γλεντιού με εθελοντική δουλειά και προσφορά πολλών υλικών σε είδος και τους μουσικούς Γιάννη Χίνο στο Λαούτο και Στέλιο Κοτσαμπασάκη στην λύρα, που έπαιξαν μουσική στο γλέντι που ακολούθησε.

πηγή: creta24

me-epitychia-pragmatopoiithike-i-ekdilosi-synestiasi-ton-kommatikon-organoseon-apokoronou-kai-sfakion/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button