Xania

Νέες εξελίξεις για το Σ.Μ.Α. στο Δήμο Αποκορώνου – «Κρίθηκαν νόμιμες όλες οι ενέργειες του Δημάρχου»

Νέες εξελίξεις δρομολογεί για το θέμα του ΣΜΑ στον Αποκόρωνα, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Με έγγραφό του προς τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου Αποκορώνου στο υπό σχεδίαση ΣΜΑ της ΔΕΔΙΣΑ στον Δήμο Χανίων και πλησίον στα όρια του Δήμου Αποκορώνου, όπου συμμετέχουν οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Αποκορώνου “Εκδηλώνεται το ενδιαφέρον και η δυνατότητα ο Δήμος Αποκορώνου να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του εν λόγω ΣΜΑ, για τη μεταφόρτωση του ρεύματος σύμμεικτων απορριμμάτων, με παράλληλη ενημέρωση για τους όρους με τους οποίους θα καταστεί δυνατή η συμμετοχή του Δήμου, ώστε, εν συνεχεία, να κατατεθεί η πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης. Η ενέργεια αυτή έγινε καθώς είμαστε σε επικοινωνία με τη ΔΕΔΙΣΑ, η οποία, μετά από τη λήψη της βεβαίωσης χωροθέτησης, βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης των θετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και προκειμένου να έχουμε ενεργή συμμετοχή στις εξελίξεις πολύ πριν τη τελική διαμόρφωσή τους, η οποία σχετίζεται με την αγορά οικοπέδου, τη συγκοινωνιακή σύνδεση και τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, υποβάλαμε και εγγράφως έγκαιρα το αίτημά μας.

Οριστική απαλλαγή του Δημάρχου Αποκορώνου, Χ.Κουκιανάκη, για το θέμα της χωροθέτησης του ΣΜΑ στη θέση Ξεπαπαδιά

Για το επίμαχο ζήτημα της χωροθέτησης του ΣΜΑ Αποκορώνου στη θέση “Ξεπαπαδιά” ο δήμαρχος Αποκορώνου ανέφερε: «Η αντιπολίτευση είχε επιδοθεί σε αγώνα συκοφάντησης και πολιτικής δίωξής μου που κράτησε σχεδόν 2,5 έτη. Είχαν ληφθεί αποφάσεις βάσει εγκεκριμένων μελετών και μετά από γνώμη της οικείας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ στη θέση Ξεπαπαδιά, όπως προβλέπει το οικείο νομοθετικό πλαίσιο, εξάφνως την 15-12-2020, η αντιπολίτευση «μπλόκαρε» την συνέχιση του έργου ανακαλώντας στο Συμβούλιο την εγκεκριμένη χωροθέτηση, αναιτιολόγητα και αδικαιολόγητα, χωρίς καμία νέα μελέτη για την δήθεν ακαταλληλότητα της επιλεγείσας θέσης και ζήτησε τη δίωξή μου για δήθεν παράβαση καθήκοντος. Τη νομιμότητα της αρχικής διαδικασίας χωροθέτησης επιβεβαίωσε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το οποίο τελικώς με απήλλαξε οριστικά τονίζοντας “ως εκ τούτου οι ενέργειες του ελεγχόμενου ήταν καθόλα νόμιμες και δεν συνιστούν παράβαση καθήκοντος”.  Παρά τη δικαίωσή μου, αποτέλεσμα ήταν ο Δήμος να στερηθεί τη χρηματοδότηση μιας τόσο σημαντικής περιβαλλοντικής υποδομής προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ περίπου. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ως Δήμαρχος ενεργώ πάντα με βάση τη νομιμότητα και τα συμφέροντα της ευρύτερης κοινωνίας του Αποκόρωνα. Η εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων που προσπαθούν να κρατούν το Δήμο μας δέσμιο του παρελθόντος, μακριά από την ανάπτυξη και τα σύγχρονα δεδομένα, εις βάρος των πραγματικών αναγκών του τόπου μας, θα με βρίσκει πάντα αντίθετο. Παρόλα αυτά, θέλοντας να εξασφαλίσω τη κοινωνική γαλήνη και ηρεμία, διότι μόνο έτσι επιτυγχάνεται η πρόοδος και η ανάπτυξη, έρχομαι να δρομολογήσω επιπλέον προοπτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων στον Αποκόρωνα

https://creta24.gr/nees-exelixeis-gia-to-s-m-a-sto-dimo-apokoronou-krithikan-nomimes-oles-oi-energeies-tou-dimarchou/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button