Xania

«Νεκρώνει» την Πέμπτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας

Με αιχμή την ασφάλεια των συγκοινωνιών και πολλά ακόμη κλαδικά αιτήματα, η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την Πέμπτη 16 Μαρτίου έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις των δεκάδων επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων και στην Κρήτη.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην υγεία, στις συγκοινωνίες, στο σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Βέβαια, την Τρίτη η απεργία της ΑΔΕΔΥ, κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όμως σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως παράνομη βγήκε η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη η οποία – όπως αναφέρει η ανακοίνωση – θα γίνει κανονικά.

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις πολλές ανακοινώσεις

Εργατικό Κέντρο Χανίων

«Μετά από τις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε ολόκληρη την χώρα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε τους πάντες, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί ξανά όλους τους εργαζόμενους του νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου που κήρυξε η ΓΣΕΕ με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων για να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο την διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα περισσότερο την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

“Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Είναι ανάγκη τώρα να παλέψουμε για  άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

1.ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

4.ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

5.ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

7.ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

8.ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΩΡΑ 10:00 Π.Μ. ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ”»

Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηρακλείου

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους. Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια  που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων μας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν.

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου (ΕΦΕΕΗ), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΦΕΕ) αλλά και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνεται την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Καλεί όλα τα μέλη της να παρακινήσουν τα μέλη τους για μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου, στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 11.00 π.μ.

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων

«Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ξανά την συμμετοχή στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην οποία συμμετέχουν όσοι ήταν σε αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, πρωτοβάθμια, κλειστά σχολεία κ.τ.λ) και επιπλέον, αυτήν την φορά, συμμετέχουν, ως τώρα, και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΦΕΕ- Λογιστές), η Συνομοσπονδία ΓΣΕΒΕΕ και η Συνομοσπονδία Ε.Σ.Ε.Ε. (Έμποροι) και συνεπώς σας καλούμε να συγκεντρωθούμε στην Πλατεία της Αγοράς, ως οφείλουμε, την Πέμπτη 16/3 στις 10:00 για να διεκδικήσουμε συνθήκες που δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβούν γεγονότα που συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και που στερούν ακόμα και την ίδια μας την ζωή».

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων συμμετέχει στην 24ωρη Πανδημοσιουπαλληλική Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου , ζητώντας να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ,της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών καθώς και η λήψη μέτρων για να μην θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές αποτελεί κεντρικό μήνυμα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της Απεργιακής Κινητοποίησης.

Οι Υπηρεσίες μεταφοράς ανθρώπων είναι κοινωνικό αγαθό και οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ασφάλεια και με σεβασμό της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων τους.

ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!!!

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλους τους Έλληνες. Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων η διαχρονική διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, η OEBENH, αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μη ξαναθρηνήσει η χώρα ανθρώπινες ζωές.

Καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της να παρακινήσουν τα μέλη τους για μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου, στην Πλατεία Ελευθερίας  και ώρα 11.00 π.μ.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Των ΝΕΩΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

«Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το  σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57, κυρίως νέους, συνανθρώπους μας. Η απαίτηση για απονομή ευθυνών και για την άμεση λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου να καταστούν απολύτως ασφαλείς οι μετακινήσεις, ώστε να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα, είναι πάνδημη και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται, τις τελευταίες ημέρες, απεργίες και συγκεντρώσεις, με πολύ μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας.Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει νέα πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, με βάση και την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για συμμετοχή του εμπορικού κόσμου του νησιού στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τοπικοί φορείς για την τραγωδία των Τεμπών, προτείνει δίωρο (10:00-12:00) κλείσιμο των καταστημάτων τη συγκεκριμένη μέρα. Θα είναι μία κίνηση συμβολισμού ,σεβασμού αλλά και ουσίας και όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν».

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου

Η ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την 24ωρη

Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Πέμπτη 16-3-2023

για την ανείπωτη τραγωδία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

απαιτώντας την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να αποτραπούν παρόμοια

δυστυχήματα στο μέλλον.

Η Ασφάλεια στους χώρους εργασίας και στις μετακινήσεις, η Ποιότητα Υπηρεσιών και η άμεση

απόδοση ευθυνών είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση των συνταξιούχων του Ρεθύμνου.

ΚΑΛΟΥΜΕ

ους συναδέλφους συνταξιούχους του Ρεθύμνου να δώσουμε δυναμικό παρόν στην Απεργιακή

Συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 11 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:

1. ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.

2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

4. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ.

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

7. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

8. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/620688/nekronei-tin-pebti-i-chora-logo-tis-24oris-apergias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button